WordPress website laten maken voordelen en nadelen

WordPress is populair geworden door de vele mogelijkheden en voordelen die het CMS heeft. Maar heeft een WordPress website laten maken ook nadelen? Of zijn er echt alleen maar voordelen aan een WordPress website laten maken? In dit artikel lees je enkele nadelen van een WordPress webshop zodat je je hierop kunt voorbereiden.

 

Meer producten, meer wachten

Tegenwoordig is snelheid een belangrijk punt voor websites. Als je website langzaam is, dan zullen bezoekers ongeduldig worden en ook Google is er niet blij mee. De webshops die gemaakt worden met behulp van WordPress zijn over het algemeen redelijk snel. Wanneer je een hele complexe webshop hebt met honderden verschillende producten dan kan het voorkomen dat je webshop al snel trager wordt. Andere systemen zoals Magento hebben hier minder last van.

 

Gebouwd voor andere doeleinden

WordPress is oorspronkelijk begonnen als blogplatform en is dus niet speciaal ontwikkeld voor webshops zoals andere systemen wel zijn. Sinds het begin van WordPress is het wel uitgegroeid tot een volwaardig CMS maar je hebt nog steeds plug-ins nodig om ook producten te verkopen via je website. Deze plug-ins zijn vaak uitgebreid qua opties en het lukt vaak goed om met WordPress een webshop te maken, je zal altijd blijven merken dat het er niet voor ontwikkeld is.

 

Ontbrekende technische ondersteuning

In tegenstelling tot andere systemen heb je bij WordPress geen technische ondersteuning bij problemen. Als je zelf handig bent met programmeren of als je iemand kent die je kan helpen met technische problemen dan is dit geen probleem. Maar heb je niemand die jou kan helpen als je website bijvoorbeeld een keer uit de lucht is en je weet niet waar het aan kan liggen, dan heb je een probleem. Het is slim om een WordPress webshop te laten maken door een webdesigner waar je op kan terugvallen als er technische problemen voordoen.

Comments are closed.