Woningrenovatie, wat zijn de kosten van verbouwen of renoveren?

Wanneer u een huis waaraan verbouwingen moeten gebeuren, wilt kopen, is het belangrijk dat de kosten voor renovatie opwegen tegen de vraagprijs. Ook voor een verbouwing aan een bestaande woning is het belangrijk te berekenen of de renovatie zijn prijs terugbetaald bij een eventuele latere verkoop. Wat kost verbouwen of renoveren? En hoe weet u of een verbouwing een verstandige keuze is?

Wat is de prijs van een woningrenovatie?

De kosten voor een woning renovatie hangen vooral af van wat er exact moet gebeuren in uw woning, hoeveel werkuren ervoor nodig zijn en welke materialen er gebruikt moeten worden. Veel cosmetische aanpassingen kosten niet al teveel maar zorgen toch voor een groot verschil in het uitzicht van uw huis. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat een verbouwing flink oploopt terwijl u dat op voorhand niet had verwacht. Informeer u dus altijd goed voordat u aan uw verbouwingen begint.

Welke werkzaamheden moeten er gebeuren?

De verbouwingen die over het algemeen het duurste uitpakken zijn dakreparaties, verbouwingen aan de fundering, kozijnen en aanbouw van uw woning. Vooral een nieuwe fundering kan hoog oplopen. Daarnaast vallen de kosten voor nieuwe elektriciteitsbedrading en een nieuwe riolering weer relatief mee. Ook de aanleg van een nieuwe vloer of de aanschaf van een nieuwe CV-ketel is overzichtelijk.

Welke materialen kiest u en hoelang gaat de verbouwing duren?

Hoelang een verbouwing of renovatie duurt, hangt natuurlijk voor het grootste deel af van wat er moet gebeuren maar ook hoe snel er gewerkt wordt. Het plaatsen van een badkamer of nieuwe keuken is meestal binnen twee weken gebeurd, ook de aanleg van een nieuwe elektriciteitsbedrading.
Voor een dakrenovatie of fundering moet u toch wel langer rekenen, ook omdat het weer hier van belang is. Het is altijd aanbevolen een renovatie offerte ongeacht de werkuren aan te vragen voor de klus. Zo bent u beschermd als de werkzaamheden zwaar uitlopen.
Laat u natuurlijk ook altijd goed informeren over de verschillende mogelijkheden voor materiaalkeuze. Wat zijn de kosten hetzelfde werk maar met goedkoper materiaal? Wat zijn de nadelen en voordelen van de verschillende materialen en hoelang het gekozen materiaal meegaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.