Wijnklimaatkast via Wijnpromotor beste advies en prijs

De vragen die de stichting SOMS tijdens het onderzoek stelde aan wijnspecialisten van Wijnpromotor waren eenvoudig te beantwoorden, omdat de mensen dagelijks met de opslag van wijn bezig zijn. De stichting deed onderzoek naar het advies wat wordt gegeven bij het aanschaffen van ‘wijnkoelkasten’. Ook al werkt Wijnpromotor online, de kennis is zeker aanwezig.

Een wijnklimaatkast werkt heel anders dan een wijnkoelkast, deze houdt alleen maar koud. Telefonisch kan al worden bepaald wat u nodig heeft en als u een Liebherr wijnklimaatkast in het echt wilt zien, dan bent u welkom in Uithoorn. Zojuist is de showroom volledig vernieuwd en alle modellen worden gepresenteerd.

Wat moet je wanneer kiezen? Bij een standaard winkel waar ze ook diepvrieskisten, televisies en wasdrogers verkopen, kunnen ze niet met in discussie gaan over het bewaren van wijn. Dit is namelijk een vak apart en daarom heeft Wijnpromotor besloten om haar klanten te informeren over het op de juiste manier opslaan van wijn.

Een wijnkoelkast is eigenlijk wat het woord zegt een koelkast waar je wijn in kunt koelen. Maar daar zit nu net het punt. Wijn moet niet alleen gekoeld worden, maar ook de luchtvochtigheid, de specifieke temperatuur per wijncategorie en luchtbehandeling zijn aandachtspunten. Wil je wijn gedurende langere termijn bewaren, dan moet je ook over trillingen nadenken. Dus een wijnkoelkast is echt iets anders dan een wijnklimaatkast. Deze zorgt ervoor dat de wijnen op de juiste servertemperatuur worden bewaard. Rood rond de 18°C, wit en rosé rond de 18°C en de bubbels rond de 5°C. Dat is natuurlijk lastig in een koelkast die alleen maar in ‘standen’ werkt variërend van 1 tot 5. Een wijnklimaatkast heeft verschillende temperatuurzones en regelt de luchtvochtigheid, maar zorgt tevens voor een zuivere lucht. Dit voorkomt dat onaangename geuren in de wijnen trekken met een kurksluiting.

Het meest onderkende probleem bij het bewaren van wijn zijn de omgevingstrillingen. Om dit probleem op te vangen, heeft Wijnpromotor Vibration Reduction Blocks laten ontwikkelen. Wijnliefhebbers die via Wijnpromotor een Liebherr wijnklimaatkast of een wijnbewaarkast kopen, krijgen een gratis set Blocks meegeleverd, zodat de omgevingtrillingen met 95% worden gereduceerd. Voor de Vinidor-serie gaat het over een set van 6 blocken, omdat de deur van Edelstaal 45 Kg weegt.

Comments are closed.