Webdesign voor het beste resultaat

Een website moet passen bij een bedrijf en op maat gemaakt zijn voor de doelgroep. De doelgroep is het allerbelangrijkste. Je wilt niet dat je doelgroep gillend wegloopt omdat je zo’n drukke website hebt of andersom dat ze in slaap sukkelen bij het zien van jouw website.

Eigenlijk wil je alles weten over je doelgroep. Van welke leeftijdscategorie zijn ze? Zijn ze voornamelijk man of vrouw? Wat zijn hun hobby’s? Zijn ze een beetje handig met de computer? Komen ze vaak op de social media? Hebben ze kinderen? Wat lezen ze? Welke televisieprogramma’s kijken ze? In welke beroepscategorieën behoren ze? Wat is hun sociale klasse? Dan pas weet je wat van je doelgroep en daar kun je je website, wat betreft design en technology, op aanpassen.

Het zou kunnen dat je ook nog een handige tool op je website wilt, een webapplicatie. Ook deze moet volledig op jouw doelgroep worden aangepast. Je wilt niet dat bijvoorbeeld de oudere bezoekers op jouw website afhaken omdat ze niets van de applicatie snappen. Het is echt maatwerk.

Met de doelgroep in gedachten gaan interactie designers aan de slag om een vlot werkende website of webapplicatie voor je te maken. Het is hierbij de bedoeling dat hetgeen waar naar gezocht wordt, binnen twee muisklikken te voorschijn komt. Niemand houdt van websites waar je je een rotje moet zoeken. M.b.v. het interactie design gaan vormgevers aan de slag om er iets aantrekkelijks van te maken voor de doelgroep. En vervolgens de tekstschrijvers.

Zoals je ziet is het bouwen van een goede website geen kleinigheidje. Daar moet goed over nagedacht worden. Daarom is het goed dat er professionele bedrijven zijn, die je dit werk uit handen kunnen nemen. Zij kunnen je ook adviseren over hoe je je website goed op de kaart kunt zetten wat betreft de zoekmachines.

Comments are closed.