Wat zijn de voordelen van een persbericht?

e zit in een nieuwe flow en hebt nieuwe, spannende ideeën. Je bent ondernemer, dus je hebt je plannen en ideeën omgezet in iets nieuws. Je hebt een nieuw bedrijf, product of dienst ontwikkeld. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten: de klant. Ook als je beleid ontwikkelt voor een overheidsdienst heb je te maken met klanten: de burgers.

Klanten
Om je bedrijf te laten floreren zijn klanten van levensbelang. Zonder klanten wordt er van al je nieuwe diensten en producten niets verkocht. En dus is er geen omzet, geen inkomen en gaat je bedrijf met al die mooie nieuwe ideeën ten gronde. Ook in de publieke sector, als je beleid ontwikkelt voor een gemeente, provincie of het rijk heb je klanten nodig die je ideeën moeten accepteren. In dat geval hebben we het niet over klanten, maar over burgers. De vraag is dus tweeledig: hoe bereiken we de klant of burger en hoe maken we duidelijk dat onze ideeën of producten zo goed en belangrijk zijn?

Reclame
Je kunt op allerlei manieren reclame maken om zaken onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld:

  • Advertentie in dag- en weekbladen
  • Tv- of radiocommercial
  • Reclame op internet, bijvoorbeeld via Google Adwords
  • Folders
  • Affiches, borden, etc.

Het probleem bij al deze vormen van reclame is dat de beoogde klant het ook als reclame herkent. Highlights worden misschien gezien, gedetailleerde informatie wordt vaak overgeslagen. En dat is jammer, want bij een nieuw concept, een nieuw product of dienst gaat het ook vaak over de details. We hebben een nieuw middel nodig om informatie over te brengen: we gaan een persbericht plaatsen.

Een persbericht plaatsen
Een persbericht heeft een andere insteek dan een advertentie. De lezer heeft het gevoel dat hij of zij via een persbericht objectief en zonder reclametaal wordt geïnformeerd. Dat maakt het gevoel van betrouwbaarheid groter en heeft dus een hogere impact op de lezer en de keuzes die hij vervolgens maakt. Als je dus een nieuw beleid, een nieuw bedrijf, product of dienst onder de aandacht wilt brengen bij het grote publiek, dan is een persbericht plaatsen het aangewezen middel.

Comments are closed.