Wat is een gietvloer?

U kunt kiezen voor veel verschillende vormen van vloerbedekking. De laatste jaren zijn gietvloeren sterk in opkomst. Op het moment dat u besloten heeft om een nieuwe vloer te leggen of te laten leggen, moet u nog een keuze maken voor een soort vloer. Tapijt was vroeger de meest gekozen vorm, maar de tijden zijn verandert. Hout is een zeer populair materiaal voor een vloer, maar heeft als nadeel dat het bewerkelijk is. Laminaat heeft als voordeel dat het zeer eenvoudig te leggen is en u kunt het krijgen in alle denkbare kleuren en patronen. Een vorm van vloerbedekking die in opkomst is, is de gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer niet gelegd, maar gegoten. De vloer bestaat uit vier verschillende lagen die gezamenlijk niet dikker zijn dan 3 millimeter. Oorspronkelijk werden deze vloeren gebruikt om een betonnen ondervloer te beschermen. De vloer is te vergelijken met een vloer van een gymzaal, maar dan minder verend. Volgens deskundigen is een gietvloer zeer duurzaam, die wel vijftig jaar kan blijven liggen. Op het moment dat u kiest voor een andere vloer, kan de gietvloer dienen als goede ondergrond.

Hoe wordt de vloer gegoten?

De ondergrond moet effen zijn en vrij van stof. Indien er nog wel oneffenheden in de vloer zitten, moet dit zeer zorgvuldig egaal gemaakt worden. De vloer bestaat uit verschillende lagen polyurethaan. De eerste vloer is een soort primer om te zorgen voor een goede hechting tussen de ondervloer en de tweede laag van de gietvloer. De tweede laag is een elastische laag die moet zorgen voor een nog betere egalisering van de vloer. Ook zorgt deze laag ervoor dat de vloer luchtdicht is. De derde laag is de eerste laag in de gewenste kleur. Hier bovenop komt nog een laag van de uiteindelijke kleur om de vloer slijtvast te maken. Eventueel moet er nog een vijfde laag gegoten worden in de gewenste kleur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.