Wat is e-liquid?

Liquid of e-liquid is de vloeistof waarmee de ampullen voor de elektrische sigaretten, sigaren en pijpen gevuld zijn. De vloeistof wordt ook ‘los’ verkocht, meestal in flesjes van 8 en 10 ml die zijn voorzien van een pipet, zodat de vloeistof druppelsgewijs kan worden gebruikt. Net als de ampullen kan de liquid geleverd worden in verschillende smaken en verschillende nicotinegehaltes. De belangrijkste bestanddelen zijn propylene glycol, smaakstoffen en nicotine.
Er zijn natuurlijk ook flesjes van 30 en 50 ml. Het gebruik van liquid is al goedkoper als ampullen en met de grotere flesje wordt het nog goedkoper.

Hoe gebruik je het?

Met de liquid wordt een lege ampul vol gedruppeld, waarna de ampul gebruikt kan worden in de e-sigaret, sigarillo, sigaar of pijp. Veelal zijn bij de verkopers van de liquid ook lege ampullen, of lege kernen (het witte kokertje van de ampul, met de watten er in) en mondstukjes te koop.
Ook is het mogelijk om ‘gewone’ gebruikte ampullen opnieuw te vullen of bij te vullen. Dit kan een keer of drie gedaan worden.

In een geheel lege ampul voor een sigaret past ongeveer 1 ml vloeistof. Het is het echter moeilijk om nieuwe ampullen te vullen omdat de druppels slechts langzaam in de watten trekken. Het gaat beter als een spuitje met injectienaald door de watten wordt gestoken en zo de ampul van onderaf gevuld wordt. Laat de ampul tussentijds even rusten, zodat de watten de liquid goed op kunnen zuigen. Bij het inspuiten bestaat de kans dat de watten omlaag gedrukt worden in de ampul. Meestal komen ze wel weer omhoog als de naald uit de ampul verwijderd wordt. Eventueel kun je een beetje helpen met de punt van de naald.

Vul je een gebruikte ampul bij, dan zal er minder vloeistof bijgedruppeld kunnen worden. Meestal volstaan dan enkele (2 tot 5) druppels om weer een tijdje te kunnen dampen. Druppel niet te snel, gun elke druppel de tijd om in de watten te trekken, anders wordt het een smeerboel.

Je kunt de e-liquid ook gebruiken om een droog gerookte of gereinigde atomizer snel weer te bevochtigen door een druppel van de vloeistof in de atomizer te laten vallen. De atomizer zal dan weer sneller dampen.

Elektronisch roken, voor rokers die genieten van het roken en die gezonder willen roken en voor mensen, die met roken willen stoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.