Wanneer uw woning isoleren?

Met isolatie is veel winst te behalen bij daken, ramen en muren. Bent u een beetje een doe-het-zelver, dan kunt u met isolatie jaarlijks veel geld besparen op uw energierekening. Maar het nut van isoleren hangt voor een groot deel af van het bouwjaar van uw woning.

Wat kan isolatie opleveren?

Om een goede indruk te geven hoe kostenbesparend isoleren is. Een geïsoleerde woning verbruikt per jaar ongeveer 700 kubieke meter gas ten opzichte van 2.050 kubieke meter gas voor een slecht of niet geïsoleerde woning. Dit komt op een verschil van meer dan 800 euro per jaar. Isolatie is dus niet alleen voordelig voor het milieu, het is ook nog eens goed voor uw portemonnee.

Dubbel glas

Wie zijn enkel glas laat vervangen door dubbel glas, merkt dat ook al overduidelijk aan zijn energierekening. Jaarlijks kan dit bij een doorsnee woning 400 euro besparen. Dubbel glas is dus zeker de moeite waard. Sinds 1 oktober 2009 krijgt u dan ook een subsidie op het plaatsen van dubbel glas. Heeft u een ouder huis zonder spouwmuur isolatie, kan dubbel glas wel voor vochtproblemen op uw muren zorgen. In dit geval kunt u best ook gevel isolatie voorzien.

Dakisolatie

Wie zijn dak goed laat isoleren, kan daarmee jaarlijks tot 400 euro besparen op zijn energiekosten. Isoleren van daken is tegenwoordig ook een stuk eenvoudiger geworden. Vervelende materialen zoals glaswol en steenwol zijn vervangen door strak afgewerkte multiplexplaten. Deze soort platen zijn veel gemakkelijker te verwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.