Waarvan is mascara gemaakt?

Mascara is niet meer weg te krijgen in de huidige maatschappij. Hedendaags gebruikt bijna elke jonge vrouw mascara. Een mascara is een vloeibaar middel dat door middel van een borsteltje of kammetje aangebracht kan worden op de wimpers. Een mascara is ontwikkeld om de wimpers te accentueren en te kleuren. De wimpers lijken voller, langer en dikker door een mascara. Een eenvoudig middel om het uiterlijk op een natuurlijk ogende manier iets te verfraaien.

Er zijn verschillende verhalen gaande over de ontstaansgeschiedenis van mascara. Voor de christelijke jaartelling was men al bezig met hun uiterlijk. Toch is de mascara zoals wij het vandaag de dag kennen pas in de 19e eeuw tot stand gekomen. Eugene Rimmel mengde vaseline met steenkoolpoeder voor zijn geliefde zuster Maybel. De liefde van haar leven had haar verlaten en Eugene wilde haar helpen door haar oogverblindend te maken. Het was een succes, de liefde van haar leven wilde hierdoor met haar trouwen en zo is mascara in de wereld gekomen.

Ondanks dat mascara een veel gebruikt cosmetica product is, weet vrijwel geen enkele gebruiker waarvan een mascara gemaakt wordt. Wellicht is het fijn om te weten wat een mascara precies inhoud, zodat men weet wat dagelijks op de wimpers wordt aangebracht. De basiselementen in zo goed als elke mascara zijn kleurstoffen, olie en wassen zoals bijenwas. Het is een grote economie waar veel geld in te verdienen valt, dus elke dag proberen verschillende bedrijven hun mascara te  verbeteren. De mascara’s kunnen qua ingrediënten hierdoor enorm uiteen lopen. Tegenwoordig worden er veel chemicaliën toegevoegd om aan de vraag van de consument te kunnen voldoen.

De concurrentie van mascara is zo groot dat een mascara al snel 20 euro kan kosten. Gelukkig is de prijs niet altijd een goede kwaliteitsindicator. Verschillende ‘goedkope’ merken bieden kwaliteitsproducten aan. Een tip voor het kopen van een mascara is geduld. Neem de tijd en probeer verschillende varianten uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.