Waarop letten als je salontafel koopt

Ben je van plan een nieuwe salontafel te kopen? Hier alvast enkele tips die je best in gedachten houdt als je een nieuwe salontafel zoekt.

Wat is een salontafel?

Een salontafel is een lage tafel die je in je woonkamer plaatst. Meestal wordt een salontafel geplaatst bij een salon. Een salontafel wordt gebruikt om glazen en hapjes op te plaatsen, tijdschriften op te leggen. Vaak worden er ook stoelen rond geplaatst. Ideaal is een salontafel iets lager dan de zetel.
Salontafels vind je in verschillende vormen: vierkant, rechthoekig, rond, ovaal enz. Ovale en ronde salontafels zijn veiliger als je kinderen hebt omdat deze geen scherpe en rechte hoeken hebben. Naast verschillende vormen vind je salontafels ook in verschillende materialen (hout, plastic, glas enz.) en stijlen (modern, klassiek, vintage enz.)

Tips

Er zijn een aantal zaken waarmee je best rekening houdt als je een salontafel koopt.

1. Zorg ervoor dat je salontafel niet vloekt met de rest van je interieur. Een salontafel bekleedt een centrale plaats in de woonkamer. Het is dus belangrijk dat de stijl en de kleur samengaan met de rest van je meubels, de stijl van je woonkamer en de kleur van de muren.

2. Kwaliteit is belangrijk. Salontafels zijn er in alle prijsklassen. En de prijzen zijn vaak recht evenredig met de stevigheid en de kwaliteit. Niet onbelangrijk is ook in gedachten te houden dat een salontafel vaak gebruikt wordt als voetsteun.

3. Een glazen salontafel zorgt ervoor dat je ruimte groter lijkt en dit omdat je er de vloer kunt door zien.

4. Koop een salontafel die niet te groot of te klein is in vergelijking met de grootte van je woonkamer.

Soorten salontafels

Glazen salontafel

Een glazen salontafel vergroot de ruimte en past vooral goed in een modern interieur. Glazen salontafels hebben echter ook enkele nadelen. Ze zijn snel vuil en meestal niet echt kindvriendelijk.

Houten salontafel

Een houten salontafel ziet er meestal heel traditioneel en klassiek uit, maar je hebt tegenwoordig ook heel mooie moderne houten salontafels. De populairste houten salontafels zijn deze in teak of eik.

Moderne salontafel

Salontafels in metaal, kunststof of in een combinatie van verschillende materialen zijn er vaak heel modern uit. Deze passen meestal niet goed in een klassiek interieur.

Comments are closed.