Waarom werken diëten niet om blijvend af te vallen ?

Diëten werken niet ! De meeste mensen die ‘op dieet’ gaan vallen eerst af maar komen daarna hetzelfde of meer kilo’s weer aan.

Waarom diëten niet werken is volgens logisch nadenken en het snappen van enkele simpele biologische principes makkelijk te verklaren. Als je op dieet gaat dan ga je ineens veel minder eten en honger je je lichaam uit. Als reactie hierop en om je te beschermen gaat je lichaam in een speciale hongerstand waarbij het zo min mogelijk verbruikt en zoveel mogelijk opslaat. Het lichaam gaat proberen om vet op te slaan ‘voor later’. Bij de eerstvolgende gelegenheid dat je weer normaal gaat eten of je eten gaat aanpassen na de eerste strenge dieetperiode pakt je lichaam al het mogelijke vet en slaat dit op. Hierdoor ontstaat het jojo-effect en wordt je uiteindelijk steeds dikker. Veel mensen met overgewicht volgen in de loop der jaren verschillende diëten met uiteindelijk allemaal hetzelfde resultaat. Als je het dus over jaren of tientallen jaren bekijkt komt er steeds meer bij. In Gabriel termen hebben we het over de VET-knop die aanstaat.

Het lichaam zal pas weer vet gaan verbranden als de VET-knop uitstaat. Toen Jon Gabriel hier achter kwam, na alle mogelijke diëten al geprobeerd te hebben, lukte het hem om in 2,5 jaar 103 kg af te vallen. In het boek van Jon Gabriel van de Gabriel Methode, afvallen zonder dieet, is te lezen hoe deze vetopslag/vetverbranding werkt, hoe je dit kunt beinvloeden en hoe je de VET-knop uit kunt zetten zodat je lichaam alleen maar vet wil verbranden.

Heb je het boek nog niet gelezen ? Het is zeker de moeite waard. Als je de simpele principes van de Gabriel methode begrijpt en consequent toepast in je leven zul je zonder dieet vanzelf beginnen met afvallen. Het boek is verkrijgbaar in de webshop op www.degabrielmethode.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.