Waarom mensen geen elektrische auto’s kopen

Vele modellen zijn er al,en vele zullen er zeker volgen, de elektrisch aangedreven auto lijkt echter maar geen wiel aan de grond te krijgen in de autowereld,en de bij consument. Waarom lijkt het dan maar niet te lukken dat de electrische auto door de consument als volwaardig vervoers middel word gezien?

Zelfs de hybride auto is nog vrij zeldzaam in het wild te zien,maar lijkt het toch beter te doen dan de volledig electrishe versie, waar komt dat door? De verwachting was dat de auto verkoop 2012 zou stijgen omdat mensen over zouden gaan op milieuvriendelijke auto, en ondanks alle maatregelen van de overheid blijkt het nog steeds niet het geval te zijn.

Elektrische auto’s een faal in de auto verkoop sector

fabrikanten lijken een beetje te falen in de poging een commercieel geslaagd model te ontwikkelen die volledig afhankelijk is van accu`s. Mede omdat deze auto’s ondanks alle snufjes en de nieuwste batterij technieken nooit de actieradius kan overtreffen van een hybrideauto of brandstofmotor, ook zal de logistiek van de betreffende brandstof een zeer grote invloed hebben op het gebruikers gemak en verkrijgbaarheid van nieuwe energie,die nodig is voor het laden van de accu’s.

Een benzine auto kopen makkelijker voor particulieren

Het grote gemak waarmee men een lege brandstof tank opnieuw vol druppelt,even afrekent bij kassa, en hierna weer vrolijk enkele honderden kilometers kunt afleggen, staat niet in verhouding met het leed dat wachten op het volladen van accu’s heet, als er toevallig een oplaadpunt in de buurt is natuurlijk. Er zijn wel zogenaamd snelle laders te verkrijgen, waarbij snel relatief is.Hier zal de hybrideauto zijn voorsprong altijd behouden aangezien er ook een brandstofmotor aanboord is en er altijd een energiebron voorhanden is, met een vaak aanzienlijk hogere actieradius. Afgezien de infrastructuur voor electrische auto’s die er niet klaar voor zijn, blijkt een consumenten niet warm te lopen voor een batterij op wieltjes waarbij men niet zeker is van de te verwachten prestaties.

Consumenten kopen auto’s die ze vertrouwen

Hoewel er met de techniek niets mis is,vertrouwd men er toch maar niet op en hoort men toch liever het gebrul van een ouderwetse brandstofmotor. Om maar te zwijgen over de transport sector. De eerste volledig economisch rendabele elektrische vrachtwagen moet nog ontworpen worden, zo rendabel zal het dan wel niet zijn. Het lijkt erop dat zolang de techniek nier verbetert mensen nog steeds liever een nieuwe auto kopen die op benzine loopt.  Mocht u toch geinteresseerd zijn een een milieuzuinige auto kunt u uw oude auto verkopen op de occasion verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl, waar u binnen 48 uur al een bod ontvangt van een erkende auto inkoop bedrijf.

Comments are closed.