Waarom kiezen voor een parket vloer?

Wilt u graag een parketvloer plaatsen, dan is dat een uitstekende keuze. Parket is een eeuwenoud en te verkrijgen in verschillende kleuren en maten. Een parketvloer bestaat uit massief houten planken. Om parket te onderhouden en voor een nog mooier zicht, kunt u uw houten vloer het best insmeren met olie of was.

De eigenschappen van parket

Parket heeft een traditionele en karaktervolle uitstraling. Parket straalt warmte uit en geeft een thuisgevoel. Voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren is parket een aan te raden keuze, aangezien het weinig slijt. Parket is niet direct goedkoop, maar het is een goede investering, vanwege de lange levensduur. Het enige nadeel is dat parket niet voor 100 procent bestand is tegen water en dat het daardoor kan uitzetten of inkrimpen.

Legklaar en massief parket

Massief parket is een parketsoort dat uit massief houten planken bestaat. Het wordt aangeraden deze te lakken, oliën of schuren na het leggen. Een massieve parketvloer heeft een mooi aanzicht en is daarbij gemakkelijk te onderhouden.
Het is wel belangrijk er niet op te lopen tijdens het droogproces en, afhankelijk van de lijm, kan de droogtijd tussen 1 en 36 uur duren.

Legklaar parket is een sterke parketsoort, omdat deze bij de fabrikant een bescherming heeft ondergaan. Legklaar parket heeft weinig onderhoud nodig, deze moet slecht een of twee keer per jaar worden behandeld.

Parketvloer renoveren en schuren

Is uw parketvloer versleten, kunt u altijd het beste nog eens nagaan of deze nog kan gerenoveerd worden. Indien de vloer echt te oneffen is, kan deze het beste helemaal uitgebroken worden, maar in vele gevallen kunnen beschadigde stukken vernieuwd worden.
Indien u uw houten vloer wilt opschuren, kunt u het best beginnen met grof schuurpapier en afbouwen met steeds lichter wordend schuurpapier. Bijtende producten zijn ten sterkste afgeraden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.