Waarom kiezen voor BouwGarant?

Als u een bouwbedrijf inschakelt, let er dan altijd op dat u een bedrijf in de arm neemt dat is aangesloten bij het keurmerk BouwGarant. Het grote voordeel hiervan is dat u zeker weet dat u kwaliteit kunt verwachten. Een onafhankelijke instantie controleert namelijk regelmatig of de aangesloten bedrijven voldoen aan alle eisen. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar diploma’s, werkwijze en kredietwaardigheid. Daarnaast heeft een BouwGarant bedrijf altijd voldoende aantoonbare ervaring.

Garantie van BouwGarant

Als u een BouwGarant bouwbedrijf inschakelt voor bijvoorbeeld een renovatie, dan heeft u de mogelijkheid om een garantie af te sluiten. Bij een verbouwing of renovatie gaat het vaak om grote bedragen, met een garantie worden de extra afbouwkosten vergoed als u aannemer failliet gaat. Daarnaast heeft u garantie tegen verborgen en constructieve gebreken na oplevering. Informeer bij het desbetreffende bedrijf goed naar de mogelijkheden en kies het zekere voor het onzekere.

De stappen naar zekerheid

Als u van plan bent te verbouwen komt er nogal wat op u af. U moet het budget bepalen, plannen maken, eventuele vergunningen aanvragen.. Wilt u zekerheid? Kies dan ten eerste voor een BouwGarant bouwbedrijf. Laat vervolgens een offerte opstellen en ga in gesprek met de expert. Bespreek de verbouwing in detail en zet dit ook op papier. Gaat u met het bedrijf in zee? Leg dan alle afspraken schriftelijk vast en sluit een contract af. Let erop dat de Consumentenvoorwaarden Verbouwingen (COVO2010) van toepassing worden verklaard. Regel eventueel een garantie als u niet voor vervelende verrassingen wilt komen te staan. Als de werkzaamheden zijn begonnen, is het verstandig om regelmatig te overleggen met de aannemer of het bedrijf. Zo blijft u op de hoogte en kunt u eventuele aanpassingen bespreken. Leg de opleverdatum schriftelijk vast, zodat u niet eindeloos hoeft te wachten op het resultaat.

Comments are closed.