Waar dient u rekening mee te houden bij de aanbouw van een serre?

Wanneer u beslist een serre te bouwen zijn er een aantal factoren waar u zeker rekening mee moet houden, zowel voor de bouw als voor de plaatsing van een serre. In dit artikel geven we u meer informatie over de ligging en de grootte van een serre, maar ook over de aanvraag van een bouwvergunning voor serrebouw.

De ligging van uw serre

Waar de serre het beste geplaatst wordt, hangt af van de mogelijkheden in uw specifieke situatie en de voorkeuren die u heeft voor een welbepaalde plaats. Belangrijk is rekening te houden met de stand van de zon. U kunt verkiezen uw serre aan de zuidwest kant te bouwen, zodat u ’s middags en ’s avonds kunt genieten van de zon. Natuurlijk is het dan wel belangrijk voor een goede zonwering en ventilatie te zorgen. U kunt ook de voorkeur geven de serre aan de oostkant te bouwen, zodat u ’s morgens kunt genieten van de zon en geen zoninval heeft tijdens de warmere uren.

De grootte van uw serre

De grootte van uw serre hangt in eerste instantie natuurlijk af van uw wensen. Er zijn echter wel wat zaken waarmee u rekening moet houden. De functie van de serre zal veel bepalen aan de grootte, en de serre moet natuurlijk ook in evenwicht zijn met uw woning. Daarnaast dient u ook rekening te houden dat de grootte van uw serre veel zal bepalen of u een verbouwingsvergunning nodig heeft.

Aanvraag bouwvergunning bij serrebouw

Het aanvragen van een bouwvergunning voor een serre hangt af van de grootte en de ligging van uw serre. Informeer u altijd bij uw gemeente, zo voorkomt u vervelende verrassingen nadien. Bij de aanvraag van een bouwvergunning heeft u een bouwtekening nodig, wij helpen u natuurlijk graag verder met de aanvraag zodat uw serrebouw probleemloos zal verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.