Vissen met een sterke magneet

Magneetvissen kan je hobby zijn maar een vismagneet kan meer, ben je iets kwijt geraakt aan gereedschap, geld, sleutels met een vismagneet vis je deze items zo uit het water. Dit is erg handig voor mensen die aan het water wonen, het kom geregeld voor dat er iets in het water valt.

 

Simpel en makkelijk

 

Magneetvissen is niet moeilijk, het is juist heel simpel dat maakt het leuk voor iedereen. Je hebt alleen een vismagneet nodig en een stevig touw 6mm touw is voldoende. Je bevestigd de magneet stevig vast aan het touw en het vissen kan beginnen.

 

Anders dan gewoon vissen

 

Voor het vissen met een magneet heb je geen vispas nodig je vangt namelijk geen vis. Het vissen met een magneet kan overal rivieren, kanalen, slootjes, beken en meren noem het maar op. Overal vind je metalen voorwerpen die ooit in het water zijn gegooid of gevallen. Het leuk eraan magneetvissen is dat je nooit weet wat er boven het water komt. Kunst, sieraden, spullen uit de oorlog en met name veel gestolen spullen dit alles kun je boven water halen met een vismagneet!

Geen gewone magneten

 De vismagneten zijn geen gewone magneten, nee ze zijn veel sterker. De krachten van de magneten kunnen wel oplopen tot 300 kilo trekkracht. Met een magneet van 120 kilo  trekkracht kun je al redelijk wat mee uit het water trekken maar, vanaf 200 nemen de vangsten echt toe. Met een magneet van 200 en 300 kilo trekkracht moet je echt uitkijken voor damwanden en metalen balken die vast in het water zitten. Het word een heel karwij om ze dan los te krijgen. Al met al is magneetvissen een leuke hobby die je bezig houd.

 

 

Comments are closed.