Vervangen, schoonmaken en repareren van uw dakgoot

Ieder huis heeft een dakgoot en dakgoten moeten regelmatig worden schoongemaakt, gerepareerd of worden vervangen. Een dakgoot dient om regenwater op te vangen en de meeste worden gemaakt van zink of pvc. Het is belangrijk dat de dakgoot regelmatig wordt schoongemaakt om verstoppingen door bladeren of vogelnesten te voorkomen. Lees er mer over in dit artikel.

Dakgoot aanbrengen

Er bestaan verschillende soorten dakgoten en afhankelijk van de vorm van uw dak zal het type worden bepaald. Veelgebruikte dakgoten zijn bijvoorbeeld een zakgoot, mastgoot of een horizontale goot. Vroeger werden dakgoten bijna altijd van zink gemaakt. Aangezien de prijs van zink enorm fluctueert zijn veel bouwers overgestapt naar pvc. Het grote voordeel van pvc is dat pvc gemakkelijk kan worden gebogen, gesneden of geknipt en net iets mooier oogt. Voor oudere woningen worden soms ook wel koperen regenpijpen gebruikt.

Dakgoot kopen, vervangen of repareren

Als u een huis bouwt, dan zorgt de aannemer meestal voor de dakgoot. Wanneer u zelf gaat verbouwen of renoveren bent u meestal zelf verantwoordelijk voor de keuze en de aanbreng van de dakgoot. Verstoppingen of een kapotte dakgoot is een probleem dat bij veel woningen voorkomt. Het is dan ook aan te raden deze te laten repareren door een specialist.

Dakgoot reinigen

Bij sneeuw en in de herfst wanneer er veel bladeren van de bomen vallen moet u proberen de dakgoot zo vrij mogelijk te houden van sneeuw en bladeren. Daarnaast moet u er ook op letten dat vogels er geen nesten in maken. Soms is het ook aangeraden om een coating aan te brengen aan de dakgoot zodat deze langer meegaat. Maar u ontkomt er niet aan dat om de zoveel jaar uw dakgoot moet vervangen worden. Een naadloze dakgoot is dan een goede keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.