Verschillende soorten dakramen

In Nederland hebben we veel huizen met een schuin dak. Hierdoor is de zolder vaak minder praktisch te gebruiken dan de lager gelegen verdiepingen. Een dakvenster kan helpen om de zolderruimte ook goed te kunnen gebruiken.

De meeste woonhuizen in Nederland zijn gemaakt met een zogenaamd hellend dak. Als u een schuin dak op uw huis heeft is het interessant om de ruimte onder het schuine dak ook bruikbaar te maken door gebruik te maken van een dakraam. Dakramen zijn al lange tijd op de markt maar tegenwoordig is het aanbod enorm.

Waarom een dakraam plaatsen?

Een dakraam wordt vaak geplaatst in vertrekken in het huis waar weinig lichtinval is. Over het algemeen worden ze dus geplaatst op zolders. Door een deel uit het dak te halen en dit te vervangen door een dakraam, komt er naast meer lichtinval ook een mogelijkheid om het betreffende vertrek te luchten. Op een zolder kunt u kiezen voor een dakkapel of een dakraam.
Een dakkapel heeft als extra voordeel dat het vertrek groter is na het plaatsen. De prijzen van dakramen en dakkapellen verschillen ook sterk en er zijn verschillende dakvenster maten en soorten te verkrijgen.

Wat is het voordeel van een dakraam?

Het grootste voordeel is dat u veel lichtinval krijgt. In vergelijking met een recht venster heeft een dakraam 50 procent meer lichtinval. Het is een goedkope manier om bijvoorbeeld een zolder beter leefbaar te maken. Zeker in het geval de zolder wordt gebruikt als slaapkamer, moet er een mogelijkheid komen om de ruimte te luchten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.