Verschillende schroeven

Wanneer je aan het klussen bent, zal je voor verschillende doeleinden en materialen verschillende schroeven nodig hebben. Een schroef die over het algemeen door veel klussers gebruikt wordt en die universeel is, zijn de Torx schroeven. Deze schroef kent meerdere benamingen en is dan ook erg populair. Zowel professionele- als amateurklussers werken graag met torx schroeven.

 

Deze schroeven zijn voorzien van een platte kop en zijn gemaakt van roestvrijstaal. Deze schroeven verzinken perfect in het hout wat er mooi en professioneel uitziet. Door het materiaal van de schroef, laat deze ook op de lange termijn geen roestplekken achter in het hout. Je kunt ook kiezen voor een platte schroef met freesribben onder de kop. Deze ribben trekken de schroef nog beter in het hout en geven een oogverblindend resultaat. Omdat de betreffende schroeven draad hebben over de hele lengte, geven ze je veel grip.

 

Deze schroeven zijn universeel en op meerdere plekken toe te passen. Dit kan zowel binnenshuis als ergens buiten. Je kunt dus nooit teveel van deze schroeven in huis hebben: overal kun je ze in principe voor gebruiken. Omdat deze schroeven sterker zijn dan gemiddeld, is de kans klein dat ze af zullen breken wanneer je ze wilt gaan gebruiken. Over het algemeen krijg je deze schroeven zonder veel moeite en problemen in het hout. Het hout zal dan ook niet snel gaan splijten, wat bij andere schroeven wel snel gebeurt. In tegenstelling tot wat bij veel andere schroeven wel nodig is, is voorboren bij Torx schroeven over het algemeen niet nodig. Enkel bij oud hout is het misschien nodig om voor te boren.

 

Niet alleen voor Torx schroeven, ook voor andere schroeven en talloze andere klusbenodigdheden kun je terecht bij bnvtools.nl. In hun uitgebreide assortiment is er voor iedereen die klusbenodigdheden nodig heeft wel iets te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor snelbouwschroeven, raveeldragers en stoelhoeken.

Comments are closed.