Verschillende barcodescanners

Met een barcode scanner kan je heel wat registratie- en opzoekwerk verlichten maar, wat voor barcodescanner heb jij precies nodig?

Er zijn heel wat verschillende modellen van barcodescanners in omloop. In dit artikel sommen we de voornaamste voor je op.

Barcodescanners met een draad

Barcodescanners met een draad worden vooral gebruikt voor het scannen van 1D en 2D barcodes. Deze barcodescanners kunnen door middel van een USB, RS232 of PS/2 kabel direct aangesloten worden op uw systeem. Dit type barcodescanner kan je gebruiken voor verschillende scanafstanden en voor diverse doeleinden.
Let wel op dat je het juiste type neemt want niet iedere barcodescanner kan evengoed om met veeleisende omstandigheden. Dit heeft te maken met de IP-waarde van de barcodescanner.

Om het juiste type scanner te kiezen overloop je best deze aandachtspunten:
– Controleer of de barcodescanner het type barcode kan lezen: 1D barcode of 2D barcode
– Bepaal de aansluiting van de barcodescanner aan uw apparatuur: USB, serieel of PS/2
– Let op de robuustheid, gebruikte scantechniek en het design van de barcodescanner

Draadloze Barcodescanners

Naast de bedrade barcodescanners bestaan er ook draadloze barcodescanners.  Deze scanners staan draadloos in verbinding met het basisstation via een bluetooth verbinding of radiocommunicatie. Het basisstation kan worden aangesloten op uw systeem via een USB, RS232 of PS/2 kabel. Zowel voor verschillende barcodes (1D en 2D) als voor verschillende scanafstanden zijn er diverse barcodescanners beschikbaar.

Het voordeel van draadloze barcodescanners is dat ze heel wat bewegingsvrijheid en scangemak voorzien. Afhankelijk van de scanner kunnen lineaire EAN, Interleaved of 2D barcodes tot wel 50 meter van het basisstation worden gescand.
Afhankelijk van de doeleinden van de draadloze barcodescanner dient u bij de aanschaf op de volgende punten te letten:
– De robuustheid van het apparaat
– De gebruikte barcodes en de scantechniek
– Een geheugen voor dataopslag
– Minimale scanafstand

Vaste barcodescanners

In tegenstelling tot de bedrade en de draadloze barcodescanner is de vaste barcodescanner geen handapparaat. Een vaste barcodescanner wordt geïntegreerd in een object of meubelstuk waardoor de producten over de scanner dienen te bewegen alvorens de barcode kan gelezen worden. Deze barcodescanners worden vaak ingezet op desks in winkels, kantoren en in machines waar op vaste punten intensief wordt gescand.
Door de omni-directionele scantechniek worden barcodes vanuit diverse hoeken goed gescand. Deze barcodescanners worden via een USB, RS232 of PS/2 kabel aangesloten op uw systeem.

Comments are closed.