Verschil incassobureau en deurwaarder

Wanneer u uw hun rekening niet betalen, worden er door het bedrijf waaraan geld betaald moet worden eerst een aantal aanmaningen verzonden. Vaak heeft u dan voldoende tijd om het verschuldigde bedrag te betalen. Echter is het ook mogelijk, om welke reden dan ook, dat het geld niet ontvangen wordt door de schuldeisers. In zulke gevallen kan er een incassobureau of deurwaarder ingeschakeld worden.

Het incassobureau

Wanneer er door de schuldeiser een incassobureau wordt ingeschakeld dan heeft u te maken met een bedrijf dat schulden int bij wanbetalers, in opdracht van de schuldeiser. Het incassobureau neemt alle verantwoordelijkheid op zich en de communicatie en verdere afhandeling zal ook via u en het incassobureau verlopen.

De deurwaarder

Wanneer er door een schuldeiser een deurwaarder wordt ingeschakeld, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor uw huidige financiële en woonsituatie. Een deurwaarder zal, net zoals een incassobureau, schulden gaan innen in opdracht van de schuldeiser. Echter heeft een deurwaarder de mogelijkheid om:

  • Een dagvaarding uit te brengen;
  • Beslag te leggen op u inventarisatie en inboedel;
  • Uw volledig woning laten ontruimen;
  • Beslag leggen op uw loon.

Wat moet ik doen?

Kunt u in uw rekeningen niet meer betalen, zit u tijdelijk in geldnood of bent u er zeker van dat u de rekening al betaald heeft? Overleg dan vroegtijdig met het incassobureau of de deurwaarder welke mogelijkheden er zijn. Vaak kunt u een betalingsregeling treffen, waardoor u in kleine stapjes het verschuldigde bedrag kunt afbetalen. Gooi nooit post of een aanmaning van het bedrijf, een deurwaarder of incassobureau weg! Dit zorgt later alleen maar voor meer problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.