Verminkte tattoos

Er zijn tegenwoordig zo veel tattooeerders, waaronder ook een aantal hele slechte. Door de tattoo rage wordt het beroep steeds normaler, de drempel wordt steeds lager, je kunt tegenwoordig zomaar een beginner set op internet kopen. maar is dat wel zo verstandig? hoeveel mensen ken je die met een mislukte tattoo rondlopen? Of die een verminkte tattoo hebben die door een slager is gezet? Jammer genoeg komt dat steeds vaker voor.

Verminkte tattoos en tattoo ontsteking

 

Als een tattooeerder niet voldoende ervaring heeft, of de apparatuur niet goed gebruikt kan het een heel groot probleem worden, vele tattooeerders zijn helaas ook niet altijd streng genoeg als om de hygiene gaat. Als je dan naar zo’n tattooeerder gaat dan is de kans erg groot dat je een verminkte tattoo krijgt, of een ontstoken tattoo. Maar waaraan kun je zien of een tattooshop/tattooeerder hygienisch werkt? er zijn een aantal punten waar je op kunt letten om een tattoo onsteking te voorkomen.

Je hoeft maar op internet te kijken op photo verminkte tattoo en je zult pagina’s vol vinden met klachten over slechte tattoos, en lelijke tattoo ontstekingen. Het is om naar van te worden.

Zelfs tattooshops met een GGD vergunning zetten ontstoken tattoos

 

Ook een veel voorokomende fout is om te denken dat als een tattooshop een erkende GGD vergunning heeft dat het 100% veilig is. De tattooshop wordt gekeurd als de shop net is geopend door iemand van de GGD, diegene maakt een afspraak om het te komen keuren, dat houdt in dat de tattoeerder vooraf al weet wanneer hij/zij wordt gekeurd en zorgt er natuurlijk voor dat alles perfect gaat op dat moment. Maar als de inspecteur eenmal is geweest, dan is het goed. De tattooeerder kan dan terg gaan naar de oude slechte gewoontes zonder dat iemand het hoeft te merken, tot dat mensen onstoken tattoos krijgen.

Dat houdt dus in dat een GGD niet veel zegt, het is alleen een moment opname. Bovendien als de tattooshop nieuwe tattooeerders aanneemt, worden deze niet gekeurd, alleen de shop wordt gekeurd en niet de tattooeerders zelf. De GGD kijkt ook niet of de tattoo mooi/professioneel gezet is, maar alleen naar de hygiene, dus ook al zou die tattooeerder voor geen meter kunnen tattooeren maar hij doet het wel hygienisch dan krijgt hij alsnog de GGD vergunning. Dus in feite is een GGD vergunning niks waard, het kost heel veel geld, het hangt mooi aan de muur maar het is maar een moment opname, niks meer niks minder.

 

Hoe kun je slechte tattoos voorkomen?

Laat ten eerste een goed ontwerp maken door iemand die er verstand van heeft zodat je alvast een ontwerp hebt waar je tevreden mee bent, ga dan pas op zoek naar een tattooeerder. Zoek recensies op internet, op forums enzovoort over tattooeerders in de buurt. Na aanleiding van de recencies en forums kun je de goede eruit filteren en na aanleiding van die informatie je keuze maken. Laat je niet afschrikken door lange wachttijden, want goede tattooeerders hebben het uiteraard erg druk, maar dat moet je er wel voor over hebben een mooie tattoo te krijgen in plaats van een ontstoken tattoo.

 

Uiteindelijk ligt de keuze aan jou, denk er goed over na en doe wat speurwerk.

Comments are closed.