Verlichting, verschillende soorten en functies

Tafellampen en Wandlampen, twee lampen die je bijvoorbeeld tegen komt in een gang, om de gang goed, sfeervol maar toch rustig te verlichten. Verlichting is namelijk ontzettend functioneel, maar ook sfeervol, zonder mooie verlichting heb je geen mooie sfeervolle kamer waar je van kunt genieten, maar waar je ‚s avonds laat nog in het felle licht zit omdat je anders niet ziet.

In de woonkamer wil je bijvoorbeeld graag zacht licht, zodat je rustig een boek kunt lezen of lekker tv kunt kijken zonder dat je gestoord word door het licht. Het licht moet van verschillende kanten komen anders raken je ogen vermoeid van het scherp stellen. 

Verschillende soorten verlichting op verschillende plaatsen in huis

Licht is ontzettend belangrijk, anders konden mensen ’s avonds niet eens over straat. Maar licht kan ook heel mooi en sfeervol zijn. Neem nou bijvoorbeeld een TL Balk en een mooie tafellamp, de keuze voor de woonkamer zal ontzettend anders zijn dan de keuze voor een schuur of zolder. Het praktische licht verschilt toch regelreus van het sfeerlicht. 

Een set kaarsen lijkt absoluut niet op een LED lampje en zo kan ik nog wel een aantal soorten verlichting opnoemen die in bepaalde kamers niet tot hun recht zullen komen. Mooie verlichting, van bijvoorbeeld wandlampen en tafellampen in de gang, is ontzettend belangrijk

Comments are closed.