Verbouwing fors duurder

Inwoners van Den Haag die hun huis willen verbouwen moeten rekening houden met fors hogere kosten. De prijs van een bouwvergunning bij een klus van 45.000 euro kost de verbouwer vanaf 2014 1675 euro, 1000 euro meer dan in 2009.

Negatieve ontwikkeling

De gemiddelde prijs van een bouwvergunning is in Nederland flink gestegen. De Vereniging Eigen Huis is niet blij met de ontwikkeling.
De gemeente Den Haag noemt de verhoging van de bouwleges een noodzakelijk kwaad. Door de crisis is de bouw bijna tot stilstand gekomen en daarmee ook de inkomsten van de gemeente uit bouwvergunningen, aldus het AD.

Meer kosten

Het lijkt een doodgewone trend te gaan worden. Alles wordt simpelweg gewoon duurder en dat komt door de crisis. Met dit soort maatregelen zal de crisis niet uit het dal komen maar er steeds verder in wegzakken. Voor de klusjesman op de hoek en het vroeger goedlopende timmerbedrijf zijn de maatregelen dramatisch te noemen. Consumenten gaan niet meer verbouwen, met doorslaggevend gevolg dat bedrijven noodgedwongen ontslagen moeten aankondigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.