Verbeter uw zoekmachine resultaten door te gastbloggen

Gastbloggen, een goede manier om aan uw zoekmachine resultaten te werken.

U kunt backlinks op verschillende manieren verkrijgen. De beste manier om waardevolle backlinks te krijgen is door als gast te bloggen op dienst/product gerelateerde weblogs.

Gastbloggen is het schrijven van artikelen op weblogs van andere mensen/bedrijven. Wanneer u goede artikelen schrijft, zullen weblogs uw artikel willen publiceren.

Dit heeft voor u meerdere voordelen. Zo bouwt u bijvoorbeeld een goede naam op het internet en kunt u backlinks naar uw website verwerken in de artikelen.

Doordat u in het artikel een backlink verwerkt zal uw website beter scoren in zoekmachines. Ook heeft u kans dat er potentiële klanten uw artikelen lezen op de weblog(s) waar u uw artikelen heeft gepubliceerd en op uw website zal eindigen.

Er zijn twee manieren om uw artikelen kenbaar te maken aan gastblogs, ofwel publiceerders.

De eerste manier is door uw artikel handmatig per mail te mailen naar de eigenaren van weblogs. Dit is een tijdrovende klus en wanneer uw artikel niet goed genoeg is zal deze ook niet gepubliceerd worden.

De tweede manier is door uw artikel te publiceren op een “content marketplace”. Hier kunt u een artikel plaatsen en kunnen publiceerders uw artikel aanvragen om te publiceren op hun weblog. Zo brengt u uw artikelen in één keer onder de aandacht van meerdere publiceerders.

Een goed Nederlands netwerk om te gastbloggen is Content Facilitator. U kunt hier gratis aanmelden en direct aan de slag gaan om uw artikelen te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.