Uw trap als blikvanger in uw woning

Is uw trap aan vervanging toe, dan heeft u keuze uit verschillende mogelijkheden, soorten en materialen. In dit artikel overlopen we hoe u de geschikte trap kunt kiezen voor uw woning. Ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen en het is belangrijk deze af te wegen tegen elkaar in uw bepaalde situatie. Een overzicht van verschillende trappen.

De vrijstaande trap

Een vrijstaande trap kan dé blikvanger van uw woning worden, maar moet dan wel volledig bij uw omgeving en interieur passen. Een vrijstaande trap bepaalt voor een heel groot deel de uitstraling van uw interieur en wordt dan ook het beste uitgevoerd in hetzelfde materiaal als uw vloer. Zo ontstaat er een eenheid in uw woonkamer. Het is dus geen aanrader om verschillende houtsoorten te combineren maar een groot contrast kan dan weer zeer goed. Bijvoorbeeld een witmetalen trap op een donkerhouten parket.

De rechte trap

Heeft u een modern interieur, kunt u een rechte trap in overweging nemen. Rechte trappen hebben een strakke uitstraling, zijn gebruiksvriendelijk en relatief goedkoop.

De spiltrap voor beperkte ruimtes

Met een spiltrap kunt u, naargelang uw ruimte, veel plaats besparen. Heeft u maar een beperkte ruimte, is de spiltrap een geschikte oplossing aangezien de treden rond een centrale as worden geplaatst. Een spiltrap is dan wel minder gemakkelijk in gebruik, gevaarlijker voor oudere mensen en kleinere kinderen, en zeker niet praktisch bij een eventuele verhuis.

Houten trap voor een warme uitstraling

De materiaalkeuze bepaalt veel van de sfeer die de trap uitstraalt. Hout is een veel gebruikte materiaalsoort en straalt veel warmte en gezelligheid uit. Beukenhout is relatief voordelig en wordt dan ook veel gebruikt voor de productie van trappen. U dient er wel rekening mee te houden dat een beukenhouten trap meer onderhoud nodig heeft, om verkleuring te voorkomen. Eik is een andere mogelijkheid, maar is duurder is aanschaf.

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden. Informeer u dus altijd goed bij een vakman uit uw buurt voordat u een beslissing neemt. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe trap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.