Uw riolering vernieuwen

Is uw riolering regelmatig verstopt, dan is het aangeraden om eens te kijken of uw riool nog goed functioneert. In dit artikel geven we tips voor het wel of niet vernieuwen van uw rioolsysteem.

Regelmatig verstopt

Heeft u last van slechte doorloop en verstopte afvoerleidingen van uw vaatwasser, wastafel of gootsteen, dan kunt u het best uw totale riolering eens goed onder de loep nemen. Natuurlijk bij een acute rioolverstopping, moet u deze in eerste instantie onder handen laten nemen door een gespecialiseerd rioleringsbedrijf. En om te voorkomen dat u niet regelmatig voor deze onnodige kosten komt te staan, kunt u het best een beslissing nemen wat er met uw riool moet gebeuren.

Een volledig nieuwe riolering of een reparatie?

Het repareren van gescheurde buizen of van verzakkingen is soms heel goed mogelijk, maar brengt toch wel wat kosten mee. Het risico ervan is dat in veel gevallen een naastgelegen, niet gerepareerd deel, zeer snel daarna aan de beurt is en in dat geval kost het totale plaatje veel meer dan een volledige nieuwe riolering.

Vervangt u slechts een deel van uw riool, dan kunnen er ophopingen ontstaan bij de overgang. Dit kan gebeuren doordat er verschillende materialen zijn gebruikt. Nog een bijkomend nadeel bij een gedeeltelijke vervanging is dat er geen garantie gegeven wordt op het gehele systeem, enkel op het nieuwe aangelegde stuk.

Verbouwing of nieuwe aanbouw

Heeft u verbouwplannen of aanbouwplannen? Wilt u bijvoorbeeld een nieuwe keuken plaatsen op een andere plaats? Dan heeft het zeker zin uw rioolbuizen te laten nakijken. In veel gevallen is het niet mogelijk de nieuwe rioolbuizen aan te sluiten op het huidige systeem. In dat geval kunt u het best een nieuw pvc systeem in overweging nemen.

In alle gevallen neemt u het best contact op met een rioleringsbedrijf, zij kunnen in het beste vaststellen wat de juiste oplossing is in uw situatie. Een vakman kan een volledige riool inspectie uitvoeren en zo alle problemen oplossen en voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.