Uw pup is jarig? Bouw een feestje!

Bereikt uw puppy bijna de memorabele leeftijd van één jaar? En wilt u graag wat leuks met hem doen om dit heuglijke feit te vieren? Geef dan eens een hondenfeestje. Compleet met bezoek van bevriende hondjes uit de buurt, veel speeltjes, een gedecoreerde tuin en… een hondenverjaardagstaart. Met daarop een kaarsje in de vorm van een 1, natuurlijk. Klinkt decadent? Misschien, maar veel tijd kost het niet en het kan u heel wat plezier met uw hondje opleveren. En is dat niet waar we het allemaal voor doen?

Wilt u een hondenfeestje organiseren voor uw puppy, begin dan met het decoreren van uw tuin en het versturen van uitnodigingen. Een feestje in uw huis of in het park kan natuurlijk ook, maar vereist iets meer planning. Heeft u uw tuin eenmaal op orde en zijn de uitnodigingen de deur uit, dan kunt u na gaan denken over eventuele spelletjes en speeltjes die u beschikbaar kunt stellen en natuurlijk over de lekkernijen. Het maken van een hondenverjaardagstaart vereist wat creativiteit; u kunt tenslotte niet werken met suikerglazuur en slagroom, zoals bij een mensentaart. Maar als u er wat tijd in steekt, dan heeft u ook wat. We geven u hieronder een recept voor een lekkere taart, die is gemaakt van normale hondenvoeding. Zo blijven de feestgangers in ieder geval gezond.

Kook een kopje zilvervliesrijst, kook 2 eieren en pel ze en snijd twee wortels in stukjes. Ontdooi een doosje kant-en-klare spinazie (ca. 450 gram) en maak een pakje gerookte kalkoen open. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de kalkoen, rijst, wortels en spinazie bij elkaar in een grote kom en doe hier een rauw ei bij. Roer goed door. U kunt de hoeveelheid ingrediënten van deze taart overigens verdubbelen als u een taart met twee lagen wilt maken. Na het mixen van de ingrediënten bekleedt u een taartvorm met bakpapier; hier doet u de helft van het kalkoenmengsel in. Druk goed aan. Vervolgens legt u plakjes gekookt ei op de taart. Dan doet u hier de rest van het kalkoenmengsel bij. Plaats de taartvorm in de oven en bak hem voor ongeveer 40-50 minuten. Laat de taart nadat hij klaar is een minuut of twintig afkoelen voor u hem aan de feestgangers serveert.

U kunt natuurlijk uw eigen variaties maken op dit recept, maar onthoud wel dat de ingrediënten puppyvriendelijk moeten zijn. U kunt bijvoorbeeld kippenborst in plaats van kalkoen gebruiken of zelf uw hondvriendelijke ‘glazuur’ bedenken… de mogelijkheden zijn eindeloos! Bent u er niet zeker van welke ingrediënten wel en niet geschikt zijn voor uw pup, vraag dan een gratis puppypakket aan. Hoe dan ook, gefeliciteerd met uw puppy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.