Trouwlocatie zoeken? Hier moet je op letten

Als een aanstaande bruid en bruidegom op zoek gaan naar een trouwlocatie wordt vaak snel besloten omdat de locatie hen zo aanspreekt. Hier is uiteraard niets mis mee maar hou wel rekening met enkele praktische zaken.

Gasten

Hoeveel ruimte is er voor de gasten? Belangrijk want te weinig ruimte kan je lelijk opbreken. Veel trouwlocaties rekenen een vast bedrag per gast terwijl anderen weer een offerte geven voor de volledige avond. Hou hier rekening mee en bereken altijd eerst even wat je per gast kwijt bent.

De locatie

Is de trouwlocatie een locatie die past bij de dag van je leven? En die qua aankleding ook past bij de rest van je bruiloft. Of moet je de locatie zelf nog verder aankleden? Belangrijk is ook of er ruimte is om te dansen of voor een optreden of iets dergelijks. Plan eerst globaal de dag in en pas daarna de locatie. Het is vervelend als bepaalde dingen niet kunnen omdat de locatie daar niet de gelegenheid voor geeft. Zorg er ook voor dat de locatie voor je gasten goed te bereiken is (ook via openbaar vervoer).

Catering

Ga je zelf de catering verzorgen of laat je de trouwlocatie dat voor je doen? Zorg ervoor dat je een locatie kiest waar de kwaliteit van het eten goed genoeg is. Als je een vast bedrag per gast betaald, is dat dan inclusief of exclusief drank (belangrijk om onverwacht hoge kosten te voorkomen).

Hoewel er meer dingen zijn om aan te denken bij het kiezen van de trouwlocatie zijn dit alvast een paar belangrijke items. Op zoek naar een goede trouwlocatie? Kijk eens bij Partycentrum Floor, www.partycentrumfloor.nl.

Comments are closed.