Trampoline accessoires

Met alleen een trampoline kun je al een hoop plezier hebben. Maar wist je dat een trampoline nog meer plezier kan geven als je er de juiste accessoires bij hebt? Veel accessoires zijn ook voor de veiligheid. Ze verkleinen de kans op ongelukken tijdens het springen. Andere accessoires zijn voor het onderhoud en weer anderen voor het optimale gebruik ervan.

Ladder

Als je de trampoline niet ingegraven hebt is een ladder een onmisbare accessoire. Hij zit niet standaard erbij als je een trampoline koopt. Vooral wanneer er vaak jonge kinderen op springen is dit een must have. Het op en af klimmen gaat hiermee een stuk veiliger en sneller. Een ander voordeel is dat er maar één punt is waar de kinderen de trampoline op klimmen. Zo zitten ze geen andere kinderen die al aan het springen zijn in de weg.

Veiligheidsnet

Als je wilde kinderen hebt gebeurd het nog wel eens dat ze naast de trampoline springen, of op de rand. Een veiligheidsnet is een net om de trampoline heen wat de kinderen opvalt als ze vallen. Vooral als er meerdere kinderen aan het springen zijn kan dit een uitkomst zijn. Zo kun je de kinderen met een gerust hart hun gang laten gaan. Veiligheidsnetten zijn er in alle soorten maten, dus er is er altijd eentje die om jou trampoline past.

Verankeringset

Bij harde wind of storm willen trampolines nog wel eens gaan schuiven, of zelfs opvliegen. Ook als de kinderen er wild op springen kan hij verschuiven. Het is daarom van belang dat hij goed vast staat. Het maakt niet uit wat voor soort ondergrond je hebt of welke maat je trampoline heeft, met een verankeringset staat hij stevig vast. Hij is niet duur en het is een stuk minder werk dan de trampoline ingraven.

Beschermhoes

Een trampoline die buiten staat heeft te lijden onder weer en wind. Regen en sneeuw, blaadjes en takjes, alles kan erop vallen. Als de trampoline niet gebruikt wordt is het daarom verstandig om er een beschermhoes op te leggen. Met een paar simpele touwtjes zit hij vast. Ook deze hoezen zijn er in allerlei soorten en maten.

Trampoline rok

Als de trampoline niet ingegraven is, is er een grote lege ruimte onder. Door er een trampolinerok omheen te plaatsen zorg je ervoor dat er niets onder de trampoline kan rollen, wat er moeilijk onderuit gehaald kan worden. Ook verhindert het kinderen en huisdieren om eronder te kruipen als er iemand aan het springen is. Tenslotte is het ook een mooier gezicht – een netjes afgewerkte trampoline.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.