Tips voor het kopen van een veranda

Wil je graag binnenshuis genieten van de zon, dan is een veranda een uitstekende keuze. Er wordt veel gedacht dat een veranda op het zuiden gericht moet zijn, maar dit is niet altijd een waarheid. In dit artikel overlopen we waar u rekening mee moet houden bij de aankoop en plaatsing van een veranda.

Voordat u een veranda laat plaatsen

Het is verstanding op voorrand wat overwegingen te maken. Het doel van uw veranda bijvoorbeeld is zeer belangrijk. Wilt u planten en bloemen laten overwinteren, of wilt u een aangename, zonnige ruimte om te lezen of te relaxen? Wilt u uw veranda in alle seizoenen kunnen gebruiken, dan moet u rekening houden met extra investeringen zoals verwarming en isolatie, maar ook zonwering.

Tips bij de aankoop van een veranda

Ga alle aspecten na, zoals de installatie van een verwarming, een effectieve zonwering, verlichting en ventilatie. Overleg met een vakman de beste optie voor uw situatie. Vergeet ook uw omgevingsvergunning niet.

Natuurlijk is ook de ligging van uw veranda uiterst belangrijk. Kiest u voor een veranda op het zuiden, dan zult u van maximaal zonlicht kunnen genieten, maar moet u rekening houden met oververhitting en dus een goede zonwering laten plaatsen. Bij een veranda gericht op het oosten kunt u van de zon genieten in de voormiddag. Zo zal het nooit te warm worden in de namiddag, maar is een verwarming aangeraden. Een veranda gericht op het westen is perfect voor zonneliefhebbers. Maar ook hier is een goede ventilatie en zonwering aangeraden. Wilt u uw veranda aan de noordkant laten bouwen, is hij uiterst geschikt als hobbykamer of studeerkamer maar is ook een goede verwarming noodzakelijk.

De verschillende soorten

Er zijn verschillende materialen voor veranda’s. Met PVC bent u het voordeligst uit en PVC zorgt voor een goede zonnewering. Het nadeel is dat PVC kan uitzetten en een minder mooie uitstraling heeft. Hout daarentegen geeft een esthetisch zicht maar heeft dan weer meer onderhoud nodig. Kiest u voor een aluminium structuuur, zult u minder voordelig uit zijn, maar uw aluminium veranda gaat jarenlang mee en is uiterst onderhoudsvriendelijk. Keuzes genoeg dus. Neem genoeg tijd om u te informeren en verschillende offertes te vergelijken voor een veranda. Zo zult u lang genot hebben van uw eigen zonneterras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.