Tips van een ervaren tegelzetter

Veel ‘handige mannen’ beginnen vaak vol enthousiasme met het plaatsen van tegels van bijvoorbeeld een mooie wand, badkamer toilet of een vloer. Echter is het van groot belang een aantal zaken goed in de gaten te houden. Hier een paar tips van een ervaren tegelzetter.

Voorbereiding

Allereerst is het belangrijk om de wand, muur of vloer helemaal schoon en egaal te maken. Daarnaast moet u een vochtisolerend middel gebruiken als u gaat werken in de badkamer. Voorstijkmiddel gebruikt u op de overige ondergronden. Dit zodat de lijm beter hecht.

Goed uitmeten

U wilt in de hoeken natuurlijk goed uitkomen en aan beide kanten een even grote tegel plaatsen. Dit doet u door van tevoren een rijtje tegels langs de muur te leggen. Zo kunt u precies zien waar u de tegel moet afsnijden. Houdt er wel rekening mee dat de voegen ook ruimte innemen.

Voegkruisjes gebruiken

Een vakkundige tegelzetter gebruikt voegkruisjes zodat de afstand tussen de tegels altijd even groot blijft. Deze voegkruisjes kunt u bij elke bouwzaak kopen. Heel makkelijk maar onmisbaar voor een goed eindresultaat.

Advies van een ervaren tegelzetter

Het is nooit verkeerd om even advies te vragen van een ervaren tegelzetter bij u in de buurt. Deze kunt u gemakkelijk vinden via de website www.tegelzetter-expres.nl.

Wij wensen u veel succes en plezier met het plaatsen van uw tegels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.