Tips om een eigen massagesalon beginnen

Tegenwoordig stijgt het aantal eenmanszaken enorm in Nederland. Dit is natuurlijk ook een direct gevolg van de crisis en ontslagen, maar zegt ook veel over de ondernemingsdrift die Nederlanders hebben. Veel eenmanszaken werken vanuit hun eigen huis. Dit is ideaal en heeft veel voordelen. Ook een massagesalon is makkelijk vanuit huis te beginnen.

Waar te beginnen

Allereerst moet je jezelf gaan verdiepen in de markt. Zijn er al veel massagesalons in jouw regio en hebben deze een drukke agenda? Of kun je jezelf misschien onderscheiden door bijvoorbeeld specifiek stoelmassages te geven vanuit huis én op de locatie van de klant? Allemaal mogelijkheden die je in kaart moet brengen voordat je jezelf gaat inschrijven bij de KvK.

Professioneel masseur worden

Ok, de knoop is door. Je begint een eigen massagesalon en hebt alles goed op papier gezet. Het is natuurlijk van belang dat je jezelf kunt erkennen als professioneel masseur. Er zijn diverse aanbieders in Nederland waar je een massage opleiding of cursus kunt volgen. Met name het laatste is handig als je jouw dienstenpakket wilt uitbreiden met een nieuw soort massage.

Vergelijk massage opleiding aanbieders

Het is belangrijk om altijd even te vergelijken welke aanbieders er bij jou in de regio gevestigd zijn, welke prijzen ze hanteren en welke werkwijze ze gebruiken tijdens de massage opleiding of cursus. Via zoekmachines als Google kun je snel diverse aanbieders vergelijken. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op ‘massage cursus Rotterdam’ dan kom je al veel aanbieders tegen.

Wij wensen je alvast veel succes met het uitzoeken van een leuke cursus en het opstarten van je eigen massagesalon!

Comments are closed.