Thuis een studie volgen wordt steeds gemakkelijker

Wanneer je een opleiding wilt gaan volgen zijn er vaak twee mogelijkheden: je gaat deze volgen op een school of universiteit, of je gaat de studie vanuit huis doen. De laatste optie wordt steeds populairder, vooral bij mensen die naast hun werk een studie willen gaan volgen. Hoe kun je dat het beste aanpakken?

Een opleiding volgen is niet niks. Wanneer je net van de middelbare school afkomt is het natuurlijk een logisch vervolg; je gaat naar een hogeschool of universiteit om daar je schooltijd te vervolgen. Maar voor mensen die al werken en nog een opleiding willen volgen is een voltijd studie eigenlijk geen optie. Met het aanbod in studieboeken wordt dit gelukkig wel steeds gemakkelijker.

Thuisstudie volgen?

Het studeren aan huis kan een goede oplossing zijn voor mensen met drukke agenda, die een fulltime of parttime baan hebben. Door thuis een opleiding te gaan volgen kun je veel tijd besparen; je hoeft immers niet te reizen, wat al enorm veel scheelt. Daarnaast is er ook nog het voordeel dat je zelf de tijd kunt indelen. Wil je liever in de avond aan de studie gaan, dan kan dat. Maar ook tussendoor, wanneer je bijvoorbeeld halve dagen werkt, kun je prima studeren. Zonder dat er een strakke planning aanwezig is kun je dus toch een opleiding afronden.

Het oppakken van een dergelijke sudie vanuit huis is echter niet voor iedereen geschikt, er komt een bepaalde discipline bij kijken. Bedenk dus vooraf goed hoe je dit gaat aanpakken. De eerste stap is uiteraard een geschikte opleiding uitkiezen, studieboeken kopen, en een goede planning voor jezelf maken.

Over Brinkman Uitgeverij

Brinkman Uitgeverij is een educatieve uitgeverij, oorspronkelijk gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van ICT en ICT-toepassingen. Door de uitbreiding van ICT-toepassingen is ook het fonds inmiddels breder opgezet.

Naast lesmateriaal voor de MBO-ICT opleidingen ontwikkelt Brinkman Uitgeverij uitgaven gericht op de sectoren Financiële Beroepen en Handel.

Comments are closed.