Teveel schade aan je auto gereden

Een auto gaat vaak wel circa 15 jaar mee. Er is maar één andere manier waarom een auto er vroegtijdig de brui er aan moet geven en dat is door een ongeluk. Natuurlijk is het bij een ongeluk belangrijk dat je eerst naar je eigen lichamelijke gesteldheid kijkt en dat van eventuele betrokkenen, maar daarna moet je toch echt kijken na de staat van je auto. Al was het een klein ongelukje breng je natuurlijk de auto naar een garage. Maar al was het flink ongeluk kun je erop rekenen dat de reparatiekosten huizenhoog kunnen worden.
Als je de reparatie van je auto niet meer kan betalen en de auto niet meer de weg op mag, moet je nadenken over de autosloperij. Als je de auto op de oprit laat staan en gaat sparen voor de repartiekosten loopt het bedrag alleen maar op. Dit komt ook omdat de verzekering kosten gewoon doorlopen en denk aan de wegenbelasting. Dan betaal je die zonder dat je gebruikt maakt van de weg. Het beste wat je dan kunt doen is je auto verkopen of naar de sloop brengen. Sloopauto gevraagd is het motto van veel sloperijen.

Een autosloperij haalt de sloopauto doorgaans op. Dit zijn ze bij een locatie die jij vooraf aangeeft. Dit kan bij je thuis zijn of bijvoorbeeld op je werk. Ze regelen ook een vrijwaringsbewijs en geven er eens een kleine vergoeding voor. Door het vrijwaringsbewijs hoef je geen belastingen en verzekeringen te betalen. Want op het bewijs staat dat de auto nu van de sloperij is.

Comments are closed.