Test je depressie.

Bijna een vijfde van de Nederlanders onder de 65 jaar heeft te maken gehad met een depressie. Wanneer je depressief bent voel je je leeg, somber en neerslachtig. Het echter niet altijd duidelijk of je in een dip zit of echt depressief bent. Vanaf nu is dat snel en eenvoudig te testen via TestJeDepressie.

Oorzaken depressie

Er zijn diverse oorzaken die leiden tot een depressie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lichamelijke, sociale en psychische oorzaken. Een van de lichamelijke oorzaken kan bijvoorbeeld een hersenstoornis of het overmatig gebruik van alcohol of drugs. Sociale oorzaken kunnen bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of beëindiging van een relatie zijn. Psychische oorzaken kunnen liggen in je karakter of vroegere negatieve ervaringen.

Test je depressie

Via de depressietest kunt u snel en eenvoudig testen of u lijdt aan een depressie. Het invullen van de zelftest duurt slechts 10 tot 20 minuten en voldoet aan de DSM-IV-criteria. De gratis test geeft een uitslag waarin wordt aangegeven of u de symptonen van een depressie vertoont.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.