Stukadoorswerk advies

Heeft u een nieuwbouwwoning aangekocht? Of bent u aan het verbouwen of uw woning aan het renoveren? Het is natuurlijk verleidelijk uw muren direct te verven of te behangen, maar heel belangrijk is het pleisterwerk. Dus voor u de kwasten en behangtafels uit de kast haalt, is het tijd voor een vakkundige stukadoor te contacteren.

Professioneel pleisterwerk

Een vakkundig aangebrachte pleisterlaag is de beste manier om uw muren volledig vlak te maken. Het is zeker verstandig dit te laten uitvoeren door vakmannen. Oneffenheden en risico’s op barsten en scheuren moet voorkomen worden, en dit is geen eenvoudig werk voor een leek. Stukadoorswerk is vakwerk, en door te investeren in een goed pleisterwerk, voorkomt u onnodige kosten in de toekomst.

Nat en droog pleisterwerk

We maken onderscheid tussen grofweg twee soorten pleisterwerk: nat pleisterwerk op basis van gipspoeder en droog pleisterwerk met gipsplaten. Het grote verschil zit vooral in de prijs. Bij nieuwbouw en renovaties wordt bijna altijd gebruik gemaakt van nat pleisterwerk. Dit is niet alleen de voordeligste keuze, het verbetert ook nog de luchtdichtheid van de muren . Zo zijn deze meteen al goed geïsoleerd.

Specifiek pleisterwerk

Op plaatsen waar vochtigheid meer voorkomt zoals de badkamer, is het belangrijk dat er extra zorg wordt besteed aan het pleisterwerk. Waterbestendigheid en vochtregulatie zorgen voor een langer behoudt van de muren en voorkomt rotten.

De droogtijd van de gezette pleister hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk speelt de temperatuur een grote rol, maar ook de dikte van het pleister en de ondergrond. Het is heel belangrijk pleister goed en lang genoeg te laten drogen. Zo voorkomt u later risico op scheuren en barsten van de verf of dat uw behang zal loskomen.

We hopen u goed geïnformeerd te hebben met dit artikel. Mocht u verder nog vragen hebben, zullen onze stukadoors u graag verder helpen. Voor stucwerk prijzen of vrijblijvend advies, kijk gerust eens op onze website of neem contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.