Soorten graszoden

Het wordt steeds populairder om graszoden aan te leggen in de tuin. En waarom ook niet? Het is mooi, het frist uw tuin enorm op en tevens zijn ze verkrijgbaar voor leuke prijzen. Wanneer u graszoden gaan uitzoeken is het belangrijk om te weten dat er diverse soorten graszoden verkrijgbaar zijn. Goed om te weten is dat u bij de aankoop van graszoden 6% btw betaald. Dit tarief is vastgesteld bij diensten door agrarische loonbedrijven.

Graszoden, ook wel grasmatten

Wanneer er wordt gesproken over graszoden, ook wel grasmatten, wordt er al snel onderscheid gemaakt tussen diverse soorten graszoden. Er wordt dan ook wel gesproken over speelgazon en over siergazon. Maar wat is nou eigenlijk precies het verschil tussen deze twee, en welke soort is geschikt voor uw tuin?

Speelgazon
Speelgazon is, zoals de naam al zegt, geschikt voor intensief gebruik. Het maakt dus niet uit of uw kinderen voetballen op het gras. Het zal niet beschadigd raken waardoor de kinderen er gewoon op door kunnen blijven spelen. Speelgazon is speciaal gekweekt zodat het extra sterk en stevig is. Dit zorgt er dus voor dat het intensief gebruikt kan worden zonder het te beschadigen. Wanneer u intensief gebruik gaat maken van het gras wordt er dus aangeraden deze soort aan te schaffen.

Siergazon
Wilt u graszoden kopen voor het mooier maken van uw tuin? Dan kunt u het beste siergazon aanschaffen. Deze soort graszoden is, zoals de naam alweer zegt, geschikt voor de sier. De tuin wordt er enorm mooi op, maar het is niet geschikt om intensief gebruik van te maken. Aan de hand van deze gegevens kunt u bedenken wat u met het gras wilt doen, en welke soort graszoden geschikt zijn voor uw tuin.

Comments are closed.