Slowjuice tips

Bijna iedereen die zichzelf bezighoudt met het behouden van een gezonde levensstijl, heeft wel eens van het begrip slowjuicen gehoord. Dit houdt in dat je -langzaam- het sap uit verschillende soorten groente en fruit perst. De groentesap die je hieraan overhoud, wordt veel gebruikt bij detox diëten. Wat er zo bijzonder is aan een slowjuicer, is dat er bijna geen zuurstof bij het uitgeperste sap komt. Zo houd je dus meer voedingsstoffen over aan de sap. Er zijn een aantal tips waarmee je het optimale uit jouw slowjuicer kan halen. Dit artikel gaat dieper in op deze tips.

 

De eerste tip is om de sap zo snel mogelijk nadat je het geperst hebt, te drinken. Wanneer je de groentesap te lang laat staan, oxideren er namelijk te veel voedingsstoffen. Wanneer je het sapje eerder moet maken dan dat je het nodig hebt, is het slim om deze goed afgesloten in de koelkast te bewaren. Bewaar zo’n drankje maximaal drie dagen.

 

Bijna iedereen weet dat een groentesapje met spinazie super gezond is, net als andere donkere bladgroenten. Toch moet je oppassen dat je hier niet te veel van binnenkrijgt. Een smoothie met spinazie is prima om af en toe te drinken, maar het bevat een bepaalde stof welke in rauwe vorm niet goed voor je is. Daarom is het beter om niet te vaak rauwe, donkergroene bladgroente te consumeren. Ook met bieten moet je een beetje oppassen. Hier zit namelijk iets in, nitrieten, wat schadelijk kan zijn wanneer je dit in grote hoeveelheden consumeert.

 

Het beste moment om je zelfgemaakte sapje op te drinken, is in de morgen wanneer je nog niet gegeten hebt. De reden hiervoor is dat groentesap sneller verteert dan andere voedingsmiddelen. Wanneer je dit drinkt als je al een volle maag hebt, kan dit een slechte spijsvertering tot gevolg hebben.

Comments are closed.