Sloperijen in Nederland

In bijna iedere grote stad is er wel een goede sloperij te vinden. Ook zijn autosloperijen in Nederland steeds professioneler geworden. Waar je bij de sloperij vroeger veel gelukszoekers en mensen tegen kwam die een graantje mee wilden pikken, zijn het heden ten dage op en top professionals die je auto onder handen nemen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je auto in slechte handen komt te vallen. Ook al zal dat laatste je waarschijnlijk weinig interesseren als je eenmaal van je sloopauto af bent, omdat je een dergelijke auto liever kwijt dan rijk bent.

De sloperijen in Nederland zijn in de laatste jaren sterk veranderd. Door een strengere Europese regelgeving zijn er veel sloperijen gestopt. Er wordt ook streng gecontroleerd bij de sloperijen. Soms worden er wel vijf tot tien controles per jaar uitgevoerd. Dat is natuurlijk alleen maar te prijzen, omdat men voorheen het niet zo nauw nam met de regelgeving omtrent het milieu. Alles werd destijds op één hoop gegooid en in de ijzersmelter gedaan. Dit soort handelingen zijn erg schadelijk voor het milieu.

Ten opzichte van veel Europese sloperijen loopt Nederland vele stappen voor. Men denkt goed aan het milieu en dat is goed voor mens en dier. Dit mede dankzij de Europese regelgeving. Daarnaast moet op termijn liefst 95 procent van de auto worden gerecycled. Dat is natuurlijk een ongekend hoog percentage. Inmiddels wordt circa 85 procent van de auto (qua materiaal) gerecycled. In Nederland zijn we dus op de goede weg.

Comments are closed.