Sierpleister aanbrengen, belangrijke tips!

In bijna elke woning zie je sierpleister terugkomen. Ook niet zo verwonderlijk want het is een prachtig afwerkmateriaal om uw woning een klassieke uitstraling mee te geven. Echter zijn er wel enkele aspecten waar u rekening mee dient te houden voordat u als stucadoor aan de slag gaat.

Afplakken

Voordat je begint met het sierpleister aan te brengen is het handig om als het lijstwerk alvast goed af te plakken met tape. Dit voorkomt na die tijd een hoop schoonmaakwerk en daarnaast werkt het een stuk aangenamer tijdens het pleisteren.

Beginnen met pleisteren

Het beste is om niet verder uit te reiken dan banen van maximaal één meter breed. Begin altijd met de lastige stukken zoals hoekjes en langs de plenten of kozijnen. Heb je dit gedaan dan kun je makkelijk het middelste gedeelte van de muur opvullen. Vervolgens ga je direct structuren!

Structuur aanbrengen

Het mooiste van sierpleister is een structuur aanbrengen. Dit kan in verschillende diktes. Per baan breng je direct het structuur aan. Heb je dit eenmaal af dan begin je aan een nieuwe baan zoals hierboven beschreven. Zorg er wel voor dat de banen elkaar iets overlappen zodat het op het einde één geheel lijkt.

Nooit halverwege stoppen!

Vaak wordt er de fout gemaakt om even een pauze te nemen halverwege een muur. Doe dit nooit! Maak een muur of wand eerst helemaal af en neem dan even en pauze. De reden hiervoor is dat het gelijktijdig moet opdrogen zodat er geen kleurverschil kan ontstaan.

Een ervaren stucadoor inschakelen?

Is uw klus te groot of heeft u simpelweg een ervaren stucadoor nodig om gegarandeerd te zijn van een prachtig eindresultaat. Dan kunt u bij de stucadoor uit uw regio een gratis offerte aanvragen via de website www.stucadoorwerkers.nl! Wel zo handig en daarnaast geheel gratis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.