Schildersbedrij nodig in Almelo

Legendarische schildersbedrijf Almelo nodig ? restaurant Four Seasons New York heeft tientallen jaren koesterde een van de meer ongewone kunstwerken van de stad : de grootste Pablo Picasso schilderij in de Verenigde Staten . Maar schildersbedrijf Almelo een plan om het te verplaatsen heeft raakte uit een ruzie zo scherp te trekken als het stierengevecht menigte het doek verbeeldt.

Pitting een prominente behoud groep tegen een kunstminnende vastgoed magnaat , is het geschil een protest van cultuur commentatoren schildersbedrijf Almelo en een rechtszaak met duelleren squads van kunstkenners ontketend .

Eigenaar van het gebouw zegt Picasso Le Tricorne , een 19ft door 20ft geschilderd fase gordijn , moet worden verplaatst naar het restaurant om plaats te maken voor reparaties aan de muur erachter. Maar de Landmarks Conservancy , schildersbedrijf Almelo een non-profit dat het gordijn bezit, klaagt de beweging te onderbreken. De groep zegt dat de muur schade niet dire en afbreken van de broze gordijn kon vernietigen en daarmee ook een integraal onderdeel van monumentale interieur van de Vier Seizoenen ‘ .

” We proberen gewoon onze plicht doen en proberen om een ​​mooi interieur mijlpaal intact te houden “, zegt Peg Breen , voorzitter van de Conservancy .

De verhuurder , RFR , een bedrijf mede-opgericht schildersbedrijf Almelo door de staat van de Raad inzake de voorzitter Kunsten , Aby Rosen , zegt een structurele noodzaak wordt gesponnen tot een kunst kruistocht .

“Deze zaak gaat niet over Picasso , ” RFR ’s advocaat , Andrew Kratenstein , zei voor het gerecht documenten . Integendeel, schreef hij , het is schildersbedrijf Almelo  over de vraag of een kunst eigenaar kan volhouden dat een particuliere verhuurder hang een werk voor onbepaalde tijd , de behoeften van het gebouw zal verdoemd worden. ” Het antwoord op die vraag is duidelijk nee. ”

Picasso schilderde het doek in 1919 als een set stuk voor Le Tricorne , een ballet gemaakt door de in Parijs gevestigde Ballet Russes troupe . Het gordijn wordt niet beschouwd als een meesterwerk . Breen zei dat het werd getaxeerd in 2008 op $ 1,6 miljoen ( £ 950.000 ) , ver van de record-setting $ 106.5m verkoop van een 1932 Picasso schildersbedrijf Almelo schilderij op een veiling 2010 .

Comments are closed.