Scheepsbouw kan efficiënter

In het productieproces van een schip of een soortgelijk omvangrijk product, is tot nu toe veel gekozen voor kleine, specialistische organisaties die elk hun deel van het schip tot stand brengen. Nu is er de mogelijkheid om tenminste de tankbodem en de mantel door één producent te laten maken. Het grote voordeel daarvan is dat kan worden gegarandeerd dat de tankbodem en de mantel naadloos op elkaar aansluiten. In andere gevallen zijn er vaak kleine afwijkingen die hersteld moeten worden alvorens de twee op elkaar aangesloten kunnen worden. Hiermee wordt een aanzienlijke tijdbesparing veroorzaakt. En wat wordt bespaart aan tijd levert ook een besparing aan kosten op.

Productie
Monel 400 en hastelloy staal vormen essentiële onderdelen in het productieproces van kwaliteitsproducten van staal. Hier wordt dan ook rekening mee gehouden wanneer men er voor kiest om de belangrijkste onderdelen van een schip op één adres te laten vervaardigen. Hoewel een kostenbesparing en een efficiënter proces aantrekkelijk zijn, mag niets de kwaliteit van de productie onnodig verlagen.

Super Duplex in plaats van RVS
Roestvrijstaal is het meest gebruikte materiaal in de scheepsbouw. De ontwikkeling staat niet stil en inmiddels zijn er ook andere opties op de markt. Super Duplex roestvrij staal is zo een twee keer sterker dan gewoon RVS. Het materiaal bestaat uit ferriet en austeniet. De twee voordelen van Super Duplex zijn de mechanische eigenschappen en de corrosieweerstand.

Comments are closed.