Rolluiken en rolgordijnen

Rolluiken of rolgordijnen bieden je een oplossing tegen ongewenst zonlicht en geven een verfijnd uitzicht aan je woning. In dit artikel sommen we de voornaamste kenmerken van rolluiken en rolgordijnen voor je op.

Rolluiken

Er bestaan 3 soorten rolluiken :

1. Traditionele rolluiken:
Deze rolluiken worden op een onzichtbare manier opgerold en bovenop het raam geplaatst.

2. Voorzetrolluiken:
Dit type van rolluik wordt op de buitengevel geplaatst en de keuze uit verschillende soorten bekastingen zorgt ervoor dat de symmetrie van de buitengevel wordt bewaard.

3. Opbouwrolluiken:
Deze rolluiken worden bovenop het raam gemonteerd en zijn een zeer efficiënte oplossing voor isolatie. Aangezien een opbouwrolluik samen met het raam wordt geplaatst, wordt de isolatie geoptimaliseerd. Hierdoor zijn opbouwrolluiken zeer populair in de nieuwbouw.

De bediening  van de rolluiken kan op 2 manieren gebeuren, namelijk elektrisch of manueel.
Elektrische bediening voltooid zich met een afstandsbediening, sleutel of schakelaar, manuele bediening gebeurt met een lint.

Rolluiken bieden heel wat voordelen voor het woon- en leefcomfort van uw woning. In de zomer kunt u hiermee de hitte afweren en dienen ze als zonnewering en in de winter houden ze de warmte binnen, wat een besparing betekent op uw energiekosten. Daarnaast zorgen ze ook nog voor een betere geluidsisolatie en inbraakwering. Tot slot bieden ze u meer privacy.

Rolgordijnen

Dit is een eerder traditioneel product in een nieuw jasje. Rolgordijnen kunnen voorkomen in textiel, geweven hout en geweven papier. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in zeer veel uitvoeringen.
Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stoffen, effen of met motief, lichtdoorlatend, verduisterend, met reflecterende coatings,…die aansluiten bij uw interieur.
Een uniek product is het dubbele rolgordijn dat transparant en ondoorzichtig textiel combineert in een flexibel systeem!

Kortom: met rolluiken en rolgordijnen kiest u voor een aangepaste vorm van zonwering dat nauw aansluit bij uw woning en interieur.

Comments are closed.