Retraite kan een oplossing bieden voor stress

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat wij in een vrij drukke maatschappij leven. We hebben het druk, en er wordt veel van ons verwacht. We hebben natuurlijk onze contacten te onderhouden op sociaal gebied. Vrienden moeten regelmatig worden bezocht, en ook met de familie moeten natuurlijk de banden onderhouden worden. En dat is natuurlijk ook ontzettende leuk! Maar met alle druk van het werk, kan het soms wellicht wat veel worden. Nog even op sociale media kijken, en boodschappen doen. De volgende dag gewoon weer vroeg op en met de grote werkdruk omgaan. Al deze kleine dingen stapelen op, en dit kan zorgen voor vermoeidheid. Soms kan het zelfs lijden tot een zogenaamde burnout. Iets waar steeds meer mensen last van krijgen.

Voor andere mensen lijkt het vaak dat een burnout niet zoveel voorstelt. Maar er is ook vaak niets aan iemand te zijn. Deze vermoeidheid zit van binnen, en het is te vergelijken met een vorm van depressie. Vaak ontstaat een burnout vanuit een ontevreden met het werk. Want heel veel mensen zijn eigenlijk helemaal niet tevreden met hun werk. En veel mensen zouden wel een eigen bedrijf willen opstarten, maar de angsten houden hun hierin tegen. Met tegenzin naar je werk gaan is heel fout, en kan een rol spelen bij het verkrijgen van een burnout.

Tijdens een zogenaamde stilte retraite kun je alles los laten, en eens nadenken over wat je nu ECHT met je leven wilt gaan doen. Steeds meer mensen krijgen interesse in een zogenaamde retraite. Vaak worden deze retraites in een weekend gegeven op een rustige locatie. Er zijn retraite in het buitenland, maar ook hier in ons eigen Nederland. De drempel om een dergelijke retraite te ondergaan wordt hierdoor velen malen kleiner. Lijkt een retraite jou iets? Bekijk dan de website.

Comments are closed.