Regelgeving binnen de autosloperij branche Amsterdam

Binnen de sloperij Amsterdam dient men zich te houden aan strenge wetgeving. Dit om het milieu zo weinig mogelijk te schaden en om op een duurzame manier om te gaan met materialen. Autodemontage bedrijven die zijn aangesloten bij een branchevereniging recyclen bijvoorbeeld nu al 85% van de auto. Dat is natuurlijk een buitengewoon hoog percentage dat valt te prijzen. Uiteraard horen ook andere demontagebedrijven zich aan dit aantal te houden.

Zelf een demontagebedrijf beginnen Amsterdam?
Een eigen bedrijf klinkt leuk en als het eenmaal goed loopt is het ook erg fijn om een eigen bedrijf te hebben. Dit geldt natuurlijk ook als je een goedlopend autodemontage bedrijf hebt. De meeste mensen denken dat het eenvoudig is om een eigen bedrijf te starten en dat is het ook, maar een autosloop Amsterdam opstarten is nog niet zo eenvoudig. Je hebt je te houden aan allerlei regels en voordat je mag beginnen zijn er nog tal van zaken die moeten worden gedaan alvorens je kan starten.

Je moet als eerst aantoonbare ervaring hebben. Dus je kunt niet zo maar beginnen met een demontagebedrijf. Daarnaast moet je een goed bedrijfsplan schrijven. Dit kun je als je een sloperij gaat starten ook laten schrijven. Als dit in orde is moet je de vergunning Wet Milieubeheer aanvragen. Deze heb je nodig om later sloopauto’s te kunnen verwerken, alsook bewerken. Je geeft ook aan waar je je bedrijf wilt vestigen. Er wordt door de gemeente gekeken of dit allemaal binnen het bestemmings- en beleidsplan past. Is dit in orde? Dan kun je aan de slag.

Comments are closed.