Prunus lusitanica ‘Angustifolia’

De prunus lusitanica Angustifolia heeft donkergroen blad en is echt een dichte struik. De bladeren zijn erg glanzend, hierdoor staat de prunus lusitanica Angustifolia heel mooi in bijvoorbeeld uw tuin. De prunus lusitanica Angustifolia is geschikt voor een haag of een andere strakke vorm. De plant verdraagt snoei uitstekend en is het hele jaar door groen, ook in de winter. Ongesnoeid kan de prunus lusitanica Angustifolia twee meter hoog worden. De plant bloeit in mei en juni, de witte bloemtrossen kunnen dan wel 15 centimeter lang worden. De prunus lusitanica Angustifolia komt uit warmere landen en is in ons klimaat dan ook enigszins vorstgevoelig.

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ onderhoud

Het maakt bij de prunus lusitanica Angustifolia niet uit welke grondsoort je gebruikt, een normale tuingrond is al voldoende. Het is belangrijk dat u de prunus lusitanica Angustifolia in de winter goed beschermt tegen uitdrogende wind en selle forst. U kunt de plant extra water geven bij aanhoudende droogte. Bij solitaire exemplaren is snoei niet nodig. U kunt het beste in de zomer snoeien als u een haag wil vormen. Als u de prunus lusitanica Angustifolia drastisch wil snoeien, kan dit het best in maart gebeuren. U krijgt lelijke verdrogingsranden als u door het blad heen snoeit, dus probeer dit te vermijden.

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ bemesten

U kunt de prunus lusitanica Angustifolia in het voorjaar bemesten met organische mest. Organische mest verbetert het bodemleven en de grond. De prunus lusitanica Angustifolia is minder bevattelijk voor ziekten als u de de plant de juiste hoeveelheid mest geeft.

Comments are closed.