Petten verschillen

De lente en de zomer zijn weer in aantocht en dat betekent dat de zon weer volop zal gaan schijnen. Met het schijnen van de zon worden accessoires zoals de zonnebril en de pet weer tevoorschijn gehaald. De zonnebril is altijd al een middel geweest om de stalen van de zon tegen te gaan en je ziet tegenwoordig steeds meer mensen met een pet lopen. Petten kan je gebruiken voor de klep om de zonnestralen tegen te houden, maar veel jongeren gebruiken een pet enkel als mode accessoire.
De pet wordt steeds meer gedragen, ook door meisjes. Toch zie je heel veel verschillende petten op straat, de ene pet heeft een bolle klep, de andere pet heeft weer een platte klep. De maten van de petten kunnen ook verschillen, want je hebt lange kleppen en korte kleppen. Over het algemeen hebben alle petten dezelfde functie, de meeste ‘caps’ die worden gedragen zijn de trucker pet en de dad hat. In dit artikel lees je precies wat het verschil is en hoe de petten aan hun naam komen.

De dad hat heeft het woord dad in de naam. Dit komt omdat de petten er meestal een beetje ouder uit zien. De petten werden vroeger in Amerika doorgegeven van vader op zoon en daarom werd het de dad hat genoemd. De dad hat is een klassieke pet van katoen met een metalen sluiting aan de achterkant. De petten hebben een harde gebogen klep en kunnen versteld worden door de sluiting aan de achter kant.

De trucker pet lijkt heel erg op de dad hat alleen is deze pet gemaakt van plastic en gestoffeerd schuim. Deze pet is veel lichter en goedkoper door het materiaal. De pet heeft zijn naam te danken aan het feit dat veel vrachtwagenchauffeurs deze pet droegen tijdens het rijden in de warme zon. Om zowel de felle zonlichten tegen te gaan als de warmte van de zon.

Comments are closed.