overlijdensrisicoverzekering zzp belangrijk voor ondernemer

Niet enkel voor particulieren is de overlijdensrisicoverzekering van belang. Ook voor ondernemers, klein of groot is de  overlijdensrisicoverzekering zzp een belangrijke verzekering.

Met een overlijdensrisicoverzekering zzp verzeker je tegen de financiele gevolgen van jouw overlijden. Het is bedoeld voor de dierbaren die je achterlaat. Dit zijn meestal je familieleden, maar als ondernemer kan dit ook je zakenpartner zijn.

overlijdensrisicoverzekering zzp juist voor de ondernemer

Ruim 2/3 van de ondernemers is niet verzekerd tegen inkomens risico’s en overlijden hoort daarbij. Heb je jaren hard gewerkt? Dan wil je niet als ondernemer dat je zaak verloren gaat na je overlijden.

Misschien wil je ervoor zorgen dat na jouw overlijden je partner de onderneming probleemloos kan voortzetten? Of misschien wil je dat je familie zorg kan dragen voor de financiële lasten die op hun bordje komt te liggen?

Dit kunnen zaken zijn zoals

  • –       de hypotheekschuld
  • –       het uitkopen van de nabestaande(n) van de overleden ondernemer of zakenpartner
  • –       als aanvulling op een inkomen
  • –       de hypotheeklasten
  • –       de uitvaart
  • –       studiekosten kinderen

Belangrijke factoren voor een overlijdensrisicoverzekering

Denk je na over een overlijdensrisicoverzekering zzp? Dan zijn er een paar zaken waar je extra goed op moet letten. Denk hierbij aan de hoogte van de premie, de polisvoorwaarden, en de betrouwbaarheid van een verzekering. Ook met de premie is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Vergelijk daarom of je onnodig hoge maandelijkse premies moet betalen.

Misschien heb je al een overlijdensrisicoverzekering zzp, ook dan kan het lonen om te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. Maar let op: zeg nooit je huidige overlijdensrisicoverzekering op voor de nieuwe overlijdensrisicoverzekering verzekering definitief is geaccepteerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.