Overgewicht

Overal wordt er over gesproken en gewaarschuwd. Veel te veel mensen hebben er helaas last van. Misschien weet u al wat er wordt bedoeld. Namelijk obesitas. Niet alleen volwassenen maar tegenwoordig hebben zelfs veel kinderen al op jonge leeftijd overgewicht. Heel veel mensen proberen al voor lange tijd om af te vallen. Maar helaas gaan de kilo’s er eenmaal moeilijker af dan aan.

Door het drukke leven is het voor veel mensen moeilijk om elke avond een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het is veel gemakkelijker om uit werk vandaan even langs de snackbar te rijden in plaats van een half uur kwijt zijn aan het koken van aardappels en groenten. De kinderen hebben hier natuurlijk niets op tegen, want wie vindt patatjes nou niet lekkerder dan groente? Maar iedereen weet natuurlijk wel dat dit veel minder gezond is. Maar de kinderen lijden hier wel onder. Veel kinderen kampen namelijk al op jonge leeftijd met overgewicht.

Vroeger gingen de kinderen elke middag na school naar buiten om daar te spelen met andere vriendjes en vriendinnetjes. Ze gingen bijvoorbeeld knikkeren of speelden verstoppertje of buskruit. Door de grote ontwikkelingen van de elektronica is dit niet meer hetzelfde als vroeger. De kinderen van tegenwoordig gaan uit school samen met hun vrienden gamen. Hierdoor bewegen zij aanzienlijk minder. Dit zorgt samen met de veranderde leefstijl van de ouders doordat zij vaak heel veel moeten werken dat de kinderen snel overgewicht zullen krijgen.

Doordat er in de wijk vaak op verschillende plekken een houten speeltoestel staat, is het voor de kinderen veel leuker om te gaan buiten spelen. Ze kunnen dan samen met hun vriendjes in de speeltuin zich vermaken op de buiten speeltoestellen, zoals een zandbak of op de schommel. Oftewel zorg ervoor dat uw kinderen minder gamen en vaker gaan buitenspelen. En natuurlijk gezond eten!

Comments are closed.